Annonse

Møt legendene fra Bundesligaen

11.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Rune Bratseth er blant profilene som snakker ut om både triumfer og tyngre tider i Viaplays nye originalserie «Legends of the Bundesliga». Serien har premiere i dag.


Foto: Viaplay

Den tyske toppserien i fotball, Bundesliga, er en av de beste fotballigaene i verden, og mange av verdens største managere og spillere har satt sitt preg på tysk fotball. Ebbe Sand, Søren Lerby, Patrik Andersson, Ottmar Hitzfeld og vår egen Rune Bratseth var alle store profiler som ble legender i sine klubber. I «Legends of the Bundesliga» har Viaplay fått muligheten til å sette seg ned med disse fem stjernene, som deler personlige historier fra sin egen karriere.

Bratseth er et norsk innslag i serien. Han spilte 230 kamper for Werder Bremen. I sitt intervju forteller han om hvordan hans kristne tro formet ham som spiller, hvordan han mistet besinnelsen og kastet en kopp etter sin egen trener, og hvordan han overlevde et hjerneslag i 2016.

- Det har vært veldig hyggelig å mimre om noen fantastiske år i Bremen. Det å bli far tre ganger, i tillegg til fem titler - Supercup ikke medregnet - var fantastisk på alle måter. Mange vennskap og gode minner må også nevnes. Et par tapte cupfinaler vil aldri kunne beskrives som nedturer, kun dumper i veien, sier Bratseth.

I tillegg får vi innblikk i karrierene til andre nordiske stjerner. Danske Ebbe Sand forteller om kreftsykdommen, og hvordan det var å spille syv år i Schalke 04 - og om hendelsen i 2001 da de i fire minutter trodde de hadde blitt seriemestere. Landsmannen Søren Lerby spilte tre år for Bayern München og returnerte senere til klubben som trener. Lerby havnet i Guinness' rekordbok da han spilte to kamper i to forskjellige land på samme dag.

Svenske Patrik Andersson signerte for Bayern München etter å ha spilt for Borussia Mönchengladbach. Han ble en legende for 20 år siden da scoret sitt eneste Bayern-mål i sin siste kamp, da klubben ble seriemestere.

Vi får også høre fra én av de mest suksessfulle managerne i Bundesliga, Ottmar Hitzfeld. Han vant UEFA Champions League med to forskjellige klubber, men slet også med depresjon. Samtlige fem programmer publiseres på Viaplay fredag 11. februar i samtlige av Viaplays markeder.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse