Annonse

TV2 satser på tegneseriehumor

21.02.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

Det blir humor på TV 2. Sjangeren blir en av TV 2 viktigste innholdssatsinger i årene som kommer. Det blir flere ideer, talenter og titler når TV 2 nå intensiverer satsingen med å ansette Discoverys dramasjef. Snart kommer også Børge Lunds humorunivers «LUNCH» til en skjerm nær deg.


LUNCH. Foto: TV2

– Seerne elsker humor, og dette skal de finne mer av på TV 2 i tida som kommer. Vi skal satse mer på talentene og de gode ideene, og vi kommer til å investere langt mer i prosjekter innen norsk kvalitetshumor. TV 2 vil ha en ledende posisjon innen denne sjangeren. Derfor har vi løftet dette opp som en av våre aller viktigste innholdssatsinger i årene som kommer. Hos TV 2 skal alle finne historier som treffer dem, og som er tett på folks hverdag. Humor er et fantastisk verktøy for å gjøre nettopp dette, forteller TV 2s kanaldirektør, Trygve Rønningen. Han er ansvarlig for TV 2s innholdsstrategi.

TV 2 har 10 splitter nye humordramakonsepter på gang, og kommer i 2022 med serier som blant annet «Kasko» med Jonis Josef, en ny sesong av «Kjære landsmenn», og «AMMO» som gjør et realt dypdykk i norsk våpenindustri.

Et av de nyeste prosjektene er en humorserie basert på den velkjente tegneserien «LUNCH». Nå tar «LUNCH» steget over til dramaverdenen. Børge Lund har sammen med The Oslo Company utviklet en humordramaserie basert på at stripene blir levende og karakterene får kjøtt på beina.

Med sin satsing på drama og humor henter TV 2 nå Discoverys dramasjef Rasmus Børja Øyen. Øyen forlater Discovery etter 17 år som blant annet humorsjef og dramasjef, og skal nå inngå i TV 2s dramateam som prosjekteier med ansvar for humordrama.

– Vi er glade og stolte over at Rasmus har valgt å komme til oss, og han blir helt sentral i å bygge TV 2s satsing på humordrama. Hans erfaring og kompetanse på dette feltet er helt unikt i norsk sammenheng, og han vil bli en viktig bidragsyter – og hyggelig kollega å få inn i vårt team, sier programredaktør Kathrine Haldorsen.

– Jeg vil takke for tilliten som har blitt vist meg gjennom alle år i Discovery. Jeg er stolt og glad for alt vi har fått til. Jeg kommer til å savne gode kolleger som jeg har jobbet tett med lenge. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver til høsten, og bli bedre kjent med de dyktige folkene i TV 2, sier Øyen. Rasmus starter i jobben hos TV 2 1. august, og tar plass i programavdelingens dramateam som ledes av dramasjef Alice Sommer.

Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse