Annonse

Konsert for krigsofrene i Ukraina

07.03.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Seks humanitære organisasjoner har gått sammen med kulturlivet om en innsamlingskonsert for de berørte av krigen i Ukraina. Et knippe av Norges største artister samles for en direktesendt konsert på NRK i kveld, mandag 7.3, kl. 20:00.


Nadia Hasnaoui FOTO: ANDERS LINDSTAD, NRK

Ramón, Sissel Kyrkjebø, Trygve Skaug, Jarle Bernhoft og Maria Mena er blant artistene som vil opptre i «Sammen for å hjelpe», direkte fra Nationaltheatret.

Den erfarne NRK-programlederen Nadia Hasnaoui skal lede konserten. Hun sier det kanskje er den viktigste programlederjobben hun har hatt noen gang.

– Millioner av mennesker i Ukraina trenger nødhjelp og det er en stor glede å få lede nettopp denne støttekonserten. Inntektene går til et folk i krig, flere millioner er på flukt og trenger mat, vann, og helsehjelp. De fleste innbyggerne er fortsatt igjen og trenger hjelp der de er. Nå trenger organisasjonene penger, sier Nadia Hasnaoui.

De seks organisasjonene er Røde Kors, Redd Barna, Unicef, Flyktninghjelpen, Caritas og Kirkens Nødhjelp, som alle er til stede i krigsområdene og landene rundt.

– Jeg er sikker på at givergleden er stor hos det norske folk og at vi alle har mulighet til å bidra med et beløp, stort eller lite. Husk alle monner drar, sier programlederen.

Representanter fra organisasjonene vil delta i sendingen med informasjon om arbeidet på bakken i krigsområdet. Også statsminister Jonas Gahr Støre vil delta i sendingen.

– Vi er veldig glade for at alt fra artister til Nationaltheatret har stilt opp på så kort tid for å få å få til denne viktige støttekonserten. Engasjementet er stort i hele det norske folket og nå er det viktig at vi kanaliserer dette til de som er på jobb på bakken for å hjelpe de berørte av krigen i Ukraina, sier Stian Malme, prosjektleder i NRK.

Publikum kan gi sin støtte ved å gi valgfritt beløp på Vipps til 2170, eller ved å sende SMS med kodeordet «HJELP» til 2170. Da gir man 300 kr.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse