Annonse

Jan Thomas hyller dragkulturen

09.03.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Tolv norske kjendiser stabler seg opp på skyhøye hæler og kler seg i fjær og paljetter, når programmet Drag Me Out dundrer inn på TVNorge og discovery+ denne våren.


Janne Formoe, Jan Thomas og Pamela The Pam (Marius Hagen). - Foto: Discovery

– Vi har bare spilt inn ett program, men jeg kan allerede nå love at dette er noe av det gøyeste jeg har vært med på å lage på norsk TV, sier Jan Thomas, dommer i Drag Me Out.

Jan Thomas er hoveddommer når TVNorge og discovery+ hyller dragkulturen med en eksplosjon av glam, glitter og total mangel på selvhøytidelighet. I hvert program av Drag Me Out får to kjendiser tildelt sin egen drag-mentor som skal gi dem et kræsjkurs i drag-kulturen og preppe dem for den ultimate drag-duellen som venter - en episk lip sync battle. Vinneren får verken en bil eller en million kroner, men kan smykke seg med den prestisjetunge tittelen «kveldens drag-queen».

– Det er en fest å være vitne til tolv norske kjendiser ta sin jomfrutur som dragqueens. Forvandlingen de går gjennom er helt vanvittig, og den kjærligheten de legger i fremførelsen sin er utrolig rørende. Med dette programmet viser vi at det helt greit å være akkurat sånn du er, men også hvor viktig det er å ikke ta seg selv for høytidelig. Jeg synes alle, både kvinner og menn, fortjener å få dragge minst én gang i livet, sier Jan Thomas.

Drag-YouTuber Marius Hagen, også kjent som Pamela The Pam, sitter i det faste dommerpanelet sammen med Jan Thomas, og programmet blir ledet av Janne Formoe. I tillegg får de følge av en ny, kjent gjestedommer i seks spektakulære og paljett-dryppende show-programmer denne våren.

– Det er virkelig ingen tvil om at dette blir årets villeste TV-fest, men Drag Me Out er også med på å markere skeivt kulturår 2022. I år er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, og frontlinjen i kampen om denne lovendringen var dragqueens. Sammen med transkvinner var det dragqueens som kjempet, med knyttnever og stiletthæler, i Stonewall-opprøret i New York i 1969, og dette var startskuddet for homokampen i verden, og i Norge. Det er en ære for både oss og Drag Me Out-kjendisene å få være med på å markere dette, og å feire mangfold i 2022, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery.

Drag Me Out har premiere våren 2022, og markerer skeivt kulturår på discovery+ sammen med dokumentarserien UT og en egen skeiv episode av Naked Attraction. Blant kjendisene som skal kjempe så pudder og glitter spruter, er Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Herman Dahl, Didrik Solli-Tangen, Magnus Devold, Eskil Pedersen, Erik Follestad, Petter Pilgaard og Leif Einar «Lothepus» Lothe. Programmets seks drag-mentorer er Skrellex, Puffie Mantrap, Zelda Illusion, Diva Dean, Naby Yeon Geisha og Tatjana Zapphire.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:


    Annonse