Annonse

Siril blir redaktør for NRK Super

17.03.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Siril Heyerdahl blir ny redaktør for NRK Super. Heyerdahl kommer fra stillingen som redaksjonssjef for fordypende journalistikk i NRK-avdelingen Dokumentar og samfunn, og har bred erfaring fra flere avdelinger og divisjoner i NRK.


Siril Heyerdahl FOTO: Sara Høines/NRK

– Jeg tror jeg har landa Norges råeste jobb! Jeg kan ikke se for meg noe mer givende enn å lede miljøet som skaper innhold som både underholder og oppleves viktig for barn og unge. I tillegg har Super en viktig jobb å gjøre med å hjelpe resten av NRK til å forstå hva barn liker og trenger, sier Heyerdahl.

Hun er strålende fornøyd og gleder seg til å skulle lede avdelingen bak innholdet som samler og engasjerer alle barn i Norge, og som skal gi en hel generasjon mer innsikt i samfunnet de lever i.

– Nå ivrer jeg etter å bli bedre kjent med oppdraget og med menneskene som jobber i avdelingen. Medarbeiderne i NRK Super har en unik spisskompetanse på målgruppa og en faglig dyktighet på historiefortelling i alle sjangre. NRK Super er et NRK i miniatyr med både dokumentar og drama, intern- og eksternproduksjoner, innhold som skal samle alle, og er en avdeling som bidrar til at alle grupper og aldere i målgruppa føler seg inkludert, sier hun.

Den nye Super-redaktøren har bakgrunn som journalist både i og utenfor NRK. Hun har tidligere jobbet for flere avdelinger og divisjoner i NRK, blant annet har hun ledererfaring fra NRK P3. Høsten 2021 var hun dessuten konstituert redaktør i Dokumentar og samfunn.

Vibeke Furst Haugen, direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, er svært godt fornøyd med å ha tilsatt en dyktig leder med bred ledererfaring, som i tillegg omtales som ryddig, blid, glad i gode folk og godt innhold.

– Jeg er veldig glad for at Heyerdahl har takket ja til stillingen som redaktør for NRK Super. Gjennom alle sine lederjobber i NRK på ulike nivåer og i ulike avdelinger har hun vist en imponerende evne til å utvikle både innhold, folk og organisasjon. Hun har høyt utviklede samarbeidsevner og har vært en sentral person i arbeidet med å etablere nettverk og lydprosjekter i programdivisjonen, og hun har utforsket helt nye måter å samarbeide på i prosjekter som på kort tid har levert imponerende resultater. Dessuten har hun lang fartstid med målgruppearbeid fra sin tid i P3, noe som blir nyttig også i arbeidet hun skal gjøre framover for innholdet til barn og unge, sier Furst Haugen.

Siril Heyerdahl overtar jobben etter Hildri Gulliksen, som etter åtte år som leder i NRK Super gikk til nye oppgaver i NRKs organisasjonsdivisjon. Karoline Evensen er fungerende redaktør til Heyerdahl er på plass i løpet av mai.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse