Annonse

Etterglød vant gjev pris i Cannes

07.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Den kommende NRK-serien «Etterglød» vant ungdomsjuryens pris for beste serie under TV-seriefestivalen Canneseries.


Serieskaper og regissør Atle Knudsen poserer med prisen sammen med skuespillerne Hermann Sabado, Hanne Skille Reitan, Per Kjerstad, Nina Ellen Ødegaard og Thorbjørn Harr. FOTO: PRIVAT

Dramaserien, som har premiere på NRK til høsten, stakk onsdag av med prisen fra ungdomsjuryen, "High School Award for Best Series", går det fram av en pressemelding fra NRK.

Som den eneste norske blant ti internasjonale TV-serier, ble «Etterglød» valgt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen. Serien vant en av i alt sju priser.

– Jeg er stolt og glad over at Etterglød har vunnet pris i Cannes. Det er utrolig stort at prosjektet når frem og treffer universelt og berører så mange, sier serieskaper og regissør Atle Knudsen.

Dramaserien, som på engelsk har tittelen «Afterglow», hadde verdenspremiere i Cannes tirsdag, og serien fikk stående applaus etter visningen. Onsdag var det prisutdeling.

– Vi er veldig stolt over å få denne prisen! At «Etterglød» blir omfavnet av et yngre publikum er fantastisk. Vi vet at de er et kresent publikum, så hurra for den strålende innsatsen alle bak «Etterglød» har lagt ned i denne nydelige serien, sier NRKs eksekutive produsent Marianne Furevold-Boland.

«Etterglød» handler om den livsglade, førtiårige Ester som får kreft. Hun er den typen som alle forventer skal leve evig. Simpelthen fordi ingen orker tanken på å leve uten henne. Sykdommen påvirker Esters familie og venner, og får dem til å reflektere over sitt eget liv.

– Dette er ikke en serie om motløshet og sorg, men en serie om gleden over å få leve og om å gjøre fantastiske ting for dem du elsker, forteller serieskaper og regissør Atle Knudsen.

Manus til serien er skrevet av Kjetil Indregard og Mads Løken. Nina Ellen Ødegaard spiller hovedrollen Ester, mens Thorbjørn Harr er den velmenende forskermannen Arild. Andre skuespillere er Sara Khorami, Per Kjerstad, Hermann Sabado og Hanne Skille Reitan.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse