Annonse

Pia Tjelta med ny serie på Viaplay

11.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Den norske dramaserien Made in Oslo med Pia Tjelta i hovedrollen har premiere på Viaplay søndag 24. april. I serien dukker The Crown-stjernen Tobias Menzies opp, sammen med en rekke kjente skandinaviske skuespillere.


Pia Tjelta. Foto: Tordenfilm, John-Erling Holmenes Fredriksen

I Made in Oslo spiller Pia Tjelta rollen som fertilitetslegen Elin. En rollefigur hun selv beskriver som en moderne drømmerolle.

– For meg har det vært en gavepakke å få spille en så kontrastfylt karakter, og jeg har elsket hvert sekund av innspillingen. Jeg føler vi har laget noe annerledes. Noe med hjerte og sjel i hvert eneste ledd, som jeg virkelig håper seerne vil like. Å lage TV er det store «vi», og denne gjengen er den råeste jeg har jobbet med i hele mitt liv, forteller Tjelta.

Mens Elin behandler pasientene sine med klokskap og profesjonalitet, kjemper hun privat en maktesløs og irrasjonell kamp mot sin egen biologiske klokke. Hennes vilje til å risikere ekteskapet, karrieren og livsverket strider mot all fornuft. Hun har mulighet til å spille rollen som Gud i sin egen klinikk.

På rollelisten står blant annet nevnte Pia Tjelta (Lykkeland, Vikingane, Neste sommer), Jakob Cedergren (Den skyldige, Edderkoppen), Ola G. Furuseth (22. juli, Heksejakt), Mariann Hole (Wisting, Øyevitne), Sara Khorami (Ingenting å le av, Full Dekning), Ane Skumsvoll (22. juli, Ingenting å le av) og Erle Østraat.

I tillegg spiller den britiske stjernen Tobias Menzies (The Crown, Outlander) rollen som den ambisiøse og sjarmerende forretningsmannen Nicolas Jones.

Kathrine Valen Zeiner er serieskaper og manusforfatter for Made in Oslo. Hun har tidligere jobbet med store norske produksjoner som Wisting, Valkyrien og Øyevitne. Denne gangen har hun brukt sine personlige erfaringer etter å selv ha strevd med å bli mor.

– Jeg ble satt ut av intensiteten i mitt eget uoppfylte barneønske. Nesten skremt. Jeg hadde lyst til å komme på innsiden av denne besettelsen, og det var viktig for meg å gjøre det med inderlighet og varme. Elin tar drøye valg, men vi erfarer sammen med henne, og kjenner oss igjen i henne. En stor øvelse i denne serien har vært å holde det nært. Å la fag, politikk, bransje, forskning og lovgivning være bakteppe, krydder og kontekst, mens vi gjennomlever dilemmaene sammen med karakterene, forteller Zeiner.

Marit Moum Aune er regissør for Made in Oslo. Serien produseres av Nina B. A. Figenschow og Ingunn Sundelin i Tordenfilm, mens Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for NENT Group.

Made in Oslo består av åtte episoder på 45 minutter, og har premiere på strømmetjenesten Viaplay søndag 24. april. Se teaseren her.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse