Annonse


Blir tilgjengelig på 16 sykehus iNorden

20.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Disney utvider engasjementet sitt for sykehus og behandlingssteder med barneavdelinger ved å tilby Disney+ til 16 partnersykehus i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Målet er å bidra til mindre frykt og angst under sykehusbesøkene for pasientene og familiene deres.


– I 2020 og 2021 ble det gjennomført to pilotprosjekter på sykehus i USA og Europa for å undersøke om Disney+ kunne forbedre sykehusopplevelsen og hjelpe barna gjennom den vanskelige situasjonen. Det ble foretatt intervjuer av pasienter og spesialister innen barnehelse. Alt helsefaglig personell som deltok i pilotprosjektene, mente at Disney+ utgjorde et positivt bidrag til barnas opphold, og at tjenesten burde rulles ut til flere sykehus.

– Jeg er stolt og glad over at vi kan gi full tilgang til vårt store sortiment av filmer og serier til både barna og familiene deres når de trenger det som mest. Det betyr mye at fortellingene våre kan trøste og motivere i slike stunder, sier Hans van Rijn, SVP & Country Manager i The Walt Disney Company Nordics. Han fortsetter:

– Jeg kan ikke tenke meg et sted eller en situasjon der Disney+ kan gjøre bedre nytte for seg.

Disney+ er nå tilgjengelig på 16 barneavdelinger på sykehus i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Blant disse er Oslo Universitetssykehus, Uusi Lastensairaala i Helsinki, Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Stockholm og Rigshospitaleti Købehavn.

– Vi er veldig takknemlige for bidraget fra Disney+ til våre unge pasienter her på Oslo Universitetssykehus. Det at vi nå kan tilby underholdning fra Disney til pasientene og familiene deres, gir dem et avbrekk fra rutinene som inngår i sykehusoppholdet, sier Anders Brørby, aktivitetsleder ved Rikshospitalet.

Disneys støtte til barnesykehus og sykehus med barneavdelinger, har røtter tilbake til Walt Disneys tid. Han brukte å ta med profilerte figurer fra Disney-universet til barn som var innlagt på sykehus for å lyse opp dagen deres.

I 2018 besluttet Disney at de skulle donere 100 millioner dollar til barnesykehus rundt om i verden. Over 750 sykehus har siden da jobbet sammen med Disney om aktiviteter og andre tiltak for å berolige, skape trygghet og hjelpe barna gjennom en utfordrende situasjon.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse