Annonse

Melder overgang til Viaplay

26.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Til sommeren overtar Viaplay rettighetene til Premier League i Norge. Nå er Jonas Bergh-Johnsen klar som ny reporter og programleder. Han melder overgang fra Discovery.


Jonas Bergh-Johnsen. Foto: Rune Bendiksen, Viaplay

Fra 2022/23-sesongen og de neste seks årene frem i tid er det Viaplay som er Premier Leagues nye hjem i Norge. Nå fortsetter opptrappingen i forkant av den kommende sesongen, og teamet som skal formidle Premier League begynner å ta form: Ørjan Bjørnstad er klar som ny Premier League-programleder, en jobb han skal dele med Gunnhild Toldnes. I tillegg er Jonas Bergh-Johnsen nå klar som ny reporter og programleder.

Bergh-Johnsen kommer fra Discovery, der han har jobbet med blant annet Eliteserien og vinter-OL. Nå ser han frem til nye oppgaver for Viaplay.

- Dette blir en kjempegøyal utfordring. Viaplay har vist en utrolig offensiv holdning med satsingene de siste årene, og jeg har vært mektig imponert over hvordan vintersporten, fotballen, Formel 1 og ikke minst håndballmesterskapene har blitt forvaltet til publikum. Her jobber det så sabla flinke folk både foran og bak kamera som jeg gleder meg til å bli kollega med. Mange av dem kjenner jeg også godt fra før, det blir ekstra hyggelig, og slik jeg kjenner Kristian Oma så kommer det ikke til å mangle på verken ærgjerrighet eller vilje til å prøve og feile i årene som kommer - akkurat slik jeg liker det. Så selv om det er vemodig å forlate Discovery etter åtte flotte år, så kjennes dette helt rett for meg nå.

Engelsk fotball og Premier League spesielt har alltid stått Bergh-Johnsen nært.

- Det er vel ingen stor hemmelighet at jeg er Gooner og tidvis har fått lufte både glede og frustrasjoner som Arsenal-supporter på Twitter opp gjennom årene. Jeg meldte meg inn i Arsenal sin norske supporterklubb som seksåring i 1992, og siden har jeg fulgt engelsk fotball tett. Til høsten er det ti år siden jeg flyttet til Liverpool for å dekke engelsk fotball for min gamle arbeidsgiver TV 2, så timingen for å jobbe med verdens største liga igjen er egentlig helt perfekt - Men kjærlighetsforholdet til Arsenal må selvsagt legges vekk når jeg er på jobb.

Sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, er fornøyd med å ha sikret seg en ny profil til et allerede sterkt fotballteam. - Jonas kjenner vi veldig godt, og det er flere sider ved ham som passer vår satsing. Han jobber hardt, har kort vei mellom ide og resultat – og er ambisiøs i alt han gjør. I tillegg er han både full av energi, og veldig fleksibel. Vi ser for oss at Jonas med sin brede kompetanse som både reporter og programleder også skal bidra inn mot våre andre rettigheter, sier Oma.

Bergh-Johnsen blir neste navn i rekken av nye Premier League-profiler etter Ørjan Bjørnstad, Gunnhild Toldnes og Kasper Wikestad, og begynner i Viaplay til sommeren. Han vil i tillegg til jobbingen med Premier League også bli en del av Viaplays vintersportssatsing.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse