Annonse


Klart for Nordiske Mediedager 2022

08.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Denne uka møtes mediebransjen i Bergen for Nordiske mediedager. På programmet står blant annet podkast, krigen i Ukraina og Thomas Gjertsen.


Helt perfekt. Foto: nordiskemediedager.no

Programmet for årets Mediedager er langt og bredt. En av sesjonene er dedikert Thomas Giertsen som oppsummerer 120 episoder av TV-serien Helt perfekt.

– 120 episoder, over 20 ulike manusforfattere og regissører, 350 skuespillere, 1500 statister – og 12 år. Når Discoverys flaggskip «Helt Perfekt» runder av denne våren, har et helt lite arsenal av fagfolk vært innom og preget serien. står det i omtalen av sesjonen.

Konferansen kommer flere ganger inn på emnet krigen i Ukraina. En sesjon er satt av til redaktøren i Kyiv Independent, Toma Istomina, som har tatt turen til Bergen for sesjonen: "Hvordan dekke krig når man selv er under angrep"

I omtalen heter det blant annet: - Hvordan kan man være objektiv når man skal dekke en hær man selv har flyktet fra? Hva skjer med journalistisk nøytralitet når man skrive om en massakre i sitt eget hjemland? Og hvordan klarer man rent praktisk å holde en liten, nystartet avis gående i et krigsherjet land?

Podkast er på alles ører om dagen og det blir også fokus på dette under Nordiske Mediedager. I Sesjonen "Podkast-boomen: Kampen om lytternes lojalitet" deltar Cathinka Rondan, Fride von Porat, Kristin Ward Heimdal, Karin Bäckmark

- Aldri før har tilbudet av norsk lydinnhold vært større. Konkurransen om lytternes tid og oppmerksomhet blir stadig mer intens. Store og små mediehus, nasjonale og internasjonale, investerer tungt i podkast, radioprofiler bytter «hus» og mange bygger egne lydtjenester, heter det i forhåndsbeskrivelsen.

Årets Nordiske Mediedager går av stabelen 4.–6. mai i Grieghallen i Bergen. Offisiell åpning er onsdag 4. mai kl 18.00 ved kulturminister Annette Trettebergstuen. Det er mulig å kjøpe digitalt pass. Les mer på: nordiskemediedager.no

Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook og RSS:


Annonse