Annonse

Flere nye ansatte i dramaavdelingen

26.04.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

Etter flere seriesuksesser de siste årene, styrker Viaplay den norske satsingen med hele tre nye ansettelser til dramaavdelingen fra Norsk Filminstitutt, Rubicon TV og HBO Max.


Foto: Magnus Nordstrand / Viaplay

Strømmetjenesten Viaplay har de siste årene satset sterkt på egenprodusert drama, og opplevd store seersuksesser med titler som Wisting, Pørni, Ida tar ansvar, Delete Me, Maskineriet –og nyligst– Made in Oslo, går det fram av en pressemelding.

Dramasjef Tanya Nanette Badendyck var første person inn i avdelingen da hun i slutten av 2018 begynte i Viaplay etter lang tid i produksjonsselskapet Cinenord, som hun også var med på å grunnlegge.

Siden den gang har Viaplay styrket den norske dramaavdelingen med ansettelser av eksekutiv produsent Kari Moen Kristiansen og prosjektleder Kaja Bjelke. Nå kommer ytterligere tre personer inn dørene til den hardsatsende strømmetjenesten.

– De siste årene har Viaplay levert noen av de beste produksjonene i Norge og Norden, og med flere flinke folk i teamet kan vi fortsette å finne de mest engasjerende historiene innenfor både serie- og spillefilmformatet. Viaplay skal være den mest attraktive samarbeidspartneren til de dyktigste historieformidlerne i landet, og den foretrukne plattformen for alle som er glad i norsk kvalitetsinnhold, forteller Badendyck.

Isak Eymundsson er ansatt som eksekutiv produsent hos Viaplay i Norge med oppstart i august. Han har produsert NRK Super-serien Kampen, samt spillefilmene Hjelperytteren og Psychobitch. Hans siste produksjon var NRKs dramakomedie Stolthet og forfall som hadde premiere vinteren 2021.

Eymundsson er utdannet filmprodusent fra Den norske filmskolen på Lillehammer. Mellom 2012 og 2020 jobbet han i produksjonsselskapet Ape&Bjørn, og kommer fra stillingen som seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning hos Norsk Filminstitutt.

Hege Skjerven Clausen er ansatt som eksekutiv produsent hos Viaplay Norge. Hun kommer fra HBO Max hvor hun de siste årene har hatt ansvaret for flere nordiske dramaproduksjoner. Clausen har lang fartstid i bransjen og jobbet med flere ulike sjangre, med et særlig fokus på drama de siste årene. Hun har tidligere utviklet og produsert Exit for NRK, i tillegg til produksjoner som Post Mortem for Netflix og humordramaserien Aldri voksen for Discovery. Den nye Viaplay-produsenten hadde første arbeidsdag mandag.

– Viaplay har imponert stort de siste årene ved å satse tungt på norsk drama. De evner å ta raske beslutninger og er svært konkurransedyktige i et marked som krever at man er våken. Jeg ser virkelig fram til å bli en del av teamet og jobbe tett med norske dramaprodusenter, forteller Clausen.

Den tredje personen inn dørene på Hasle er Fridrik Mar. Han har 30 års erfaring med spillefilmer og dramaserier, og har jobbet på flere store produksjoner som Lilyhammer, Kon-Tiki, Valkyrien, Beforeigners og Jordbrukerne, for å nevne noen. Han har også jobbet som produksjonsrådgiver hos Norsk Filminstitutt, og går fra stillingen som produksjonssjef hos Rubicon TV til rollen som Commercial Affairs Manager hos Viaplay med oppstart 1. juni.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse