Annonse


NENT Group har fått nytt navn

19.05.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NENT Group/Viaplay

TV3 og de andre kanalene er formelt blitt en del av Viaplay Group. Navneskiftet varsler en internasjonal satsing på strømmetjenester.


Foto: Viaplay

Fra 18. mai heter det ikke lenger Nordic Entertainment Group. Etter bare fire år har eierne bestemt at det nye navnet blir Viaplay Group. NENT har vært store på radio og TV i de nordiske landene og varsler nå en skjerpet internasjonal fokus. Viaplay ble etterhvert det mest kjente merkevarenavnet for NENT.

Navneskiftet gir ingen umiddelbar endring for bedriften som lenge har hatt fokus på strømmetjenesten Viaplay. Radio-delen av selskapet, som blant annet inkluderer P4. blir hetende Viaplay Radio Group. Salgsavdeligen vil hete Viaplay Group Ad Sales.

Men, ledelsen varslet nå internasjonal ekspansjon. Viaplay Group er allerede tilstede i de baltiske landene, Polen og Nederland i tillegg til de nordiske landene. I løpet av 2022 blir Viaplay lansert i Storbritannia og i neste år kommer Viaplay til Canada, Tyskland, Østerrike og Sveits.

Samtidig forsvinner Viafree som en egen tjeneste. Det blir i stedet en del av Pluto TV, der man fortsatt kan see innhold fra Viaplay Group med reklamefinansering. Tjenesten har allerede gjort stor suksess i USA og flere Europeiske land, sier Olivier Jollet, General Manager og Senior Vice President i Pluto Tv.

Mer om Viaplay / NENT Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse