Annonse


NRK sender hele Prideparaden i Oslo

01.06.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

For første gang sender NRK hele Prideparaden i Oslo direkte på TV. Silje Nordnes leder sendingen, mens Pål Plassen kommenterer paraden.


Etter to år med koronarestriksjoner skal gatene igjen fylles med mennesker i regnbuens farger. Lørdag 25. juni avsluttes Oslo Pride med en stor prideparade. NRK sender for første gang direkte fra hele paraden og tar også pulsen på feiring av skeiv kjærlighet i resten av landet.

– Prideparaden i Oslo er en gigantisk fest og markering som hele Norge nå kan få med seg, det er så stas, sier programleder Silje Nordnes entusiastisk. Med i sendingen “Pridefest”er også kommentator Pål Plassen og utegående reporter Egil Skurdal, går det fram av en pressemelding.

I tillegg til direktesending på dagtid, blir det pridesending i beste sendetid på lørdagskvelden på NRK1. Her sender NRK høydepunktene fra dagen som har gått.

I fjor ledet for første gang Silje Nordnes NRKs direktesending fra Pride, men da ble det ikke arrangert parade. Hun synes derfor det er ekstra stas at NRK i år kan vise frem det regnbuefargede opptoget.

– Jeg gleder meg enormt til å stå på Universitetsplassen, se paraden gå forbi og snakke med spennende mennesker. Pride er en fest, men også en markering som er utrolig viktig for mange. Det ønsker vi å formidle til tv-seeren, forteller Nordnes.

Hun er kjent for det norske folk som programleder for Maskorama og Melodi Grand Prix, og mangeårig programleder for P3morgen.

Pål Plassen skal være kommentator under "Pridefest". – Det er veldig stas å få vise frem denne folkefesten til hele landet. Jeg er stolt over at NRK samler nasjonen rundt leirbålet, her representert ved TV-en, når store ting skjer. Vi samler nasjonen rundt det som er viktig, enten det er 17. mai, lille julaften, cupfinalen, Sommerbåten eller nå altså Pride, sier Plassen.

– For meg handler Pride om frihet og menneskerettigheter. Ingen fortjener å skamme seg over den de er. Det vi viser frem er en god miks av fest og alvor. Det er jo også et signal til folk og regimer i andre land om at vi verner om disse viktige verdiene, forteller Plassen.

Mange av NRKs radiolyttere kjenner stemmen hans. Han har blant annet ledet Norgesglasset, vært reporter for Reiseradioen og jobber nå i nyhetsprogrammet Dagens, i tillegg har han vært programleder på tv, blant annet for Sommerbåten.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse