Annonse


Satser stort på egne spillefilmer

02.06.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Neste år får to svenske spillefilmer eksklusiv premiere på Viaplay. Den ene filmen er basert på to suksessfulle bøker, mens den andre skildrer en mørk periode i svensk historie.


Foto: Viaplay

De to suksessbøkene «Det er noe som ikke stemmer» og «Livet går så fort» av den svenske forfatteren Martina Haag, blir nå til spillefilmen «Det er noe som ikke stemmer» på Viaplay. På rollelisten står blant annet Alexandra Rapaport (Heder, Gåsmamman) og Ella Hammersten Liedberg (Badehotellet).

Filmen handler om to epoker i livet til hovedpersonen, Petra (Alexandra Rapaport). Handlingen tar for seg livet hennes i nåtid, som en 50-år gammel kvinne som går gjennom en fortvilende skilsmisse. Filmen viser også hennes liv som oppgitt 15-åring på åttitallet, som forsøker å komme seg gjennom foreldrenes seperasjon. De to epokene veves sammen og viser Petra på bristepunktet på to ulike tidspunkt i livet. Filmen gir et tett innblikk i hennes følelsesliv, som veksler mellom dype sorger og jublende livsglede.

– Dette er et drømmeprosjekt. Jeg ble rystet da jeg leste boken for første gang, og kjente meg umiddelbart igjen i den. Da jeg prøveleste for rollen, merket jeg at stemmen min bristet under flere replikker. Jeg ville virkelig ha denne rollen, sier hovedrolleinnehaver Alexandra Rapaport.

I tillegg til Rapaport og Liedberg, står blant annet Shanti Roney (Tusenbrødre, Veien ut, Nymphomania), Gustaf Hammarsten (Thunder in my heart, Tilsammans), Jessica Liedberg (Knutby, Tilsammans) og Adrian Macéus på rollelisten.

– Vårt neste store filmprosjekt kommer til skape høy gjenkjennelsesfaktor hos våre seere i Norden og internasjonalt – og faktisk hos alle som har blitt elsket eller som har elsket noen. Vi har samlet et team i verdensklasse for å fortelle denne svært gjenkjennbare historien på en litt uvanlig måte, sier innholdssjef i Viaplay Group, Filippa Wallestam.

«Det er noe som ikke stemmer» regisserer av Martina Haag (Dag for dag, Underbar, Elsket av alle), og hun har også skrevet manus sammen med Peter Arrhenius (Clark, Julkalendern Mirakel, Ingen utan skuld). Filmen produseres av Calle Jansson i Bigster, mens eksekutiv produsent i Viaplay er Sara Askelöf og Helena Larand. Filmen spilles for øyeblikket inn i Stockholm, og får premiere på Viaplay neste år.

Den andre svenske filmen som får premiere på Viaplay neste år, er dokumentarfilmen «Det kunne vært oss». En film som forteller historien om en samfunnsgruppe som ofte har måtte leve i utenforskap og som har blitt behandlet ubarmhjertig.

Filmen fortelles gjennom Emma Örtlund og Ida Johansson, to venner som begge er født med nedsatt funksjonsevne. Sammen med sin mentor, Pär Johansson, vil de finne ut mer om hvordan personer med nedsatt funksjonsevne i Sverige har blitt behandlet gjennom tidene. På sin reise rundt i Sverige møter de pårørende, eksperter og forskere.

Örtlund og Johansson er tidligere kjent i Sverige gjennom dokumentarfilmen «Catwalk», mens Pär Johansson står bak teateret Glade Hudik, for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Johansson har sammen med Rebecca Brander skrevet manus til filmen, mens den er regissert av Björn Tjärnberg.

– Da vi bestemte oss for å finne ut hvordan livene til mennesker med nedsatt funksjonsevne har vært gjennom tidene, fant vi en virkelighet som var mørkere enn vi noen gang hadde sett for oss, sier regissør Björn Tjärnberg (Vi är inte längre där – sista åren med Kent).

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse