Annonse


Er dette Norges tøffeste jobb?

15.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Fiskerlivet er beintøft. De som lykkes, tjener store penger, men det krever hardt arbeid og god gammeldags fiskelykke. Norsk dokumentarserie på NRK1 fra mandag 29. august.


FOTO: CHRISTER STEFFENSEN ,GRAFISK: SONDRE MOGÅRD / MOTHERSHIP/NRK

Mannskapet om bord i de små fiskebåtene langs kysten har noen av de mest krevende jobbene som finnes i Norge. I dokumentaren «Fiskerne» følger vi et knippe kystfiskerne gjennom et år, fra spektakulære Lofoten i midnattssol, til intense høststormer på Vestlandet.

Båtene er fulle av personligheter. De både jobber og lever tett på hverandre flere uker i strekk. Her er det også plass til de som ikke finner seg så godt til rette på skolebenken. Og noen av dem tjener store penger. Vi møter unge, ofte rastløse gutter som får stort ansvar tidlig i livet og fiskere med lang erfaring.

En enkelt fangst kan være verdt flere hundre tusen kroner, så alle i de små mannskapene må jobbe hardt, og det stilles høye krav til dem. På toppen sitter skipperen som har ansvar for økonomi og sikkerhet. Det er store summer i spill, og det er viktig å ha kontroll, men det er ikke enkelt når alt til syvende og sist er avhengig av flaks.

NRK følger tett på noen av norskekystens fargerike og hardarbeidende fiskere gjennom et år med venting, bomfiske og storfangster. Fiskerne har premiere på NRK1 mandag 29. august.

Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse