Annonse


Får livet sitt snudd på hodet

16.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Den mørke dramakomedien Nede har premiere på Viaplay søndag 21. august.


Foto: Viaplay

I Nede spiller Maria Austgulen (Made in Oslo) hovedrollen som Fanny. Hun er en ung kvinne som lever et vanlig byliv, men som etter en kveld på byen får livet snudd opp ned i en trafikkulykke. Fanny blir lam fra livet og ned, mens hennes beste venn Kurt blir drept.

Dermed må hun tilpasse seg en helt ny tilværelse – med alt det fører med seg. Hun tvinges sammen med mennesker hun helst skulle unngått, mens hun lengter tilbake til byleiligheten og sitt gamle liv.

– Jeg gleder meg veldig til vi endelig kan få dele serien vår med seerne. Det er selvfølgelig også litt nervepirrende, men jeg håper og tror folk vil bli like glad i disse rare og veldig menneskelige karakterene som det jeg har blitt. Og så håper jeg selvfølgelig at de der hjemme vil se Fanny for den hun er og bli glad i henne. Om ikke på tross, så kanskje akkurat på grunn av hennes feil og mangler, forteller Maria Austgulen.

I tillegg til Austgulen, dukker en lang rekke norske skuespillere opp i serien. Blant annet Amell Basic, Mari Hauge Einbu, Isabell Bråthen, Janne Kokkin og Arben Bala.

Regissør for Nede er Siri Seljeseth, som tidligere har skapt og spilt hovedrollen i suksess-serien «Unge Lovende» på NRK. Manusforfatter og skaper av serien er Tina Rygh, som tidligere har jobbet som manusforfatter på serier som «Sigurd Fåkke pult», «Basic Bitch» og «Kjære landsmenn».

– Jeg gleder meg til å dele serien med publikum, det blir både deilig og spennende å slippe kontrollen og la den leve der ute på egenhånd. Også er det stas å vise frem resultatet av det så mange flinke folk jobbet frem til nå. Det er mange talentfulle mennesker bak denne produksjonen, føler meg som en stolt mor, forteller Rygh.

Nede er produsert av Bård Fjulsrud (Pørni, Unge Lovende) og Aurora Bjørnhaug i Monster Scripted for Viaplay og Viaplay Group, mens Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for Viaplay Group. Nede består av seks episoder på 25 minutter, og får premiere på Viaplay søndag 21 august.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:


Annonse