Annonse


Seer-rekord for ny serie på HBO Max

24.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

House of the Dragon inntar tronen som den mest sette premieren på HBO og HBO Max i Norge noensinne


House of the Dragon - FOTO: HBO

HBO Original-serien House of the Dragon hadde premiere på HBO Max i Norge natt til mandag og har satt seerrekord med det største publikummet noensinne for en ny serie eller film på en HBO-strømmetjeneste, går det fram av en pressemelding.

- House of the Dragon er den desidert største premieren i historien til HBO og HBO Max i Norden, og slår alle tidligere rekorder for en ny tittel. Antallet seere av den første episoden har overgått alle forventninger, sier en talsperson for HBO Max.

Den første episoden av House of the Dragon ble sluppet på HBO Max i 21 europeiske land, i Norden, Nederland, Sentral-Øst-Europa, Spania og Portugal, klokken 03:00 mandag morgen. Den store etterspørselen startet allerede i morgentimene og nådde et høydepunkt mandag kveld.

I USA trakk premieren på House of the Dragon 10 millioner seere til skjermen på tvers av lineærkanaler og HBO Max på søndag kveld – det største publikummet for en ny originalserie i HBOs historie.

House of the Dragon er basert på George R.R. Martins "Fire & Blood". Serien i 10 episoder (en ny slippes hver mandag) utspiller seg omtrent 200 år før hendelsene i Game of Thrones og forteller historien om huset Targaryen. I hovedrollene er Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel og Rhys Ifans.

George R.R. Martin er seriens medskaper og executive produsent, Ryan Condal er medskaper, co-showrunner, executive produsent og manusforfatter, og Miguel Sapochnik er seriens co-showrunner, executive produsent og regissør. Executive produsenter er Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis og Ron Schmidt.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse