Annonse


Færre kjøpte ny TV i første halvår

25.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Det ble solgt langt færre TV-apparater i første halvår enn det er gjort de siste to årene, viser ferske tall.


Marte Ottemo og Jan Røsholm. Foto: Stian Sønsteng / Elektronikkbransjen.

Etter en kjempevekst i TV-salget under pandemien, kjøpte nordmenn ti prosent færre TVer i første halvår i år. Det viser statistikk fra Elektronikkbransjen.

Vi velger likevel stadig større TVer når vi først kjøper. – 66 tommer og større står nå for over 18 prosent av markedet, mot 14 prosent i fjor, sier , sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Videomøter og hjemmekontor gjorde at salget av hodetelefoner steg kraftig de siste to årene, nå faller salget tilbake til mer normalt nivå, ned åtte prosent i første halvdel av 2022. De fleste velger seg produkter i prissjiktet 1.000 til 3.000 kroner, det utgjør 41 prosent av salget.

Første halvår etter pandemien viser at elektronikksalget faller med seks prosent, etter en kraftig oppgang foregående år.

Under pandemiårene 2020 og 2021 satte salget av forbrukerelektronikk nye rekorder, med en vekst på henholdsvis 18 og 10 prosent. Første halvår etter gjenåpningen av landet er også elektronikksalget mer normalt enn tidligere.

– 2020 og 2021 viste salgstall vi aldri har sett før i bransjen, så at verdien av forbrukerelektronikk-salget i første halvår faller med seks prosent er å vente, sier Jan Røsholm, administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

– Ser vi på siste normalår som var 2019, er salget i samme periode i 2022 opp 6,5 prosent, sier Røsholm.

For andre gang gjør Stiftelsen Elektronikkbransjen en undersøkelse for å se om nordmenn er villige til å kjøpe brukte elektronikkprodukter.

– 54 prosent av nordmenn sier de vil vurdere å kjøpe et brukt elektronikkprodukt dersom det er en mulighet, mens 17 prosent er usikre. Bare 29 prosent sier de ikke er interesserte i å kjøpe brukt, sier Ottemo

Mobil og kjøleskap er de mest populære produkttypene å kjøpe brukt, deretter følger TV og vaskemaskiner, sier.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse