Annonse


Egen TV-serie om Abid Raja

26.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay har sikret rettighetene til en TV-serie basert på Abid Rajas bestselgende selvbiografi Min skyld.


Abid Raja, Odd-Magnus Williamson og Per-Olav Sørensen. Foto: : Agnete Brun / Viaplay

– Kulturens kraft ligger i å bevege, skape refleksjoner og endringer, og jeg har den største trua på Odd-Magnus Williamson som manusforfatter og Per-Olav Sørensen som regissør, forteller Abid Raja i forbindelse med at hans livshistorie skal dramatiseres på skjermen.

Det er Viaplay som har sikret seg de eksklusive rettighetene til TV-dramatiseringen av Min skyld, som skal produseres av Janne Hjeltnes og Ingrid Skagestad i The Global Ensemble Drama.

Abid Raja håper at boken og – i forlengelse – serien kan bidra til at færre personer kjenner på skam rundt egne opplevelser.

– Jeg har et håp om at min åpenhet kan bidra til at flere åpner seg om sine vanskeligheter og blir kvitt negativ skyld og skam som vi alle bærer på. At vi kan stilne den negative stemmen vi alle har inni oss, forteller Raja.

En annen sentral figur for dramatiseringen, Odd-Magnus Williamson, mener at Rajas biografi er et drømmeprosjekt for en manusforfatter.

– Min skyld inneholder alt det en manusforfatter leter etter: Helten som mot alle odds vinner prinsessa og halve kongeriket. Umulige oppgaver, tydelige fiender og nådeløs selvransakelse. Det er Charles Dickens og Askeladden satt til vår egen tid, og en av de største leseropplevelsene jeg har hatt, sier Williamson.

Han tror at historien kan nå inn til unge guttehjerter over hele verden, og hjelpe dem.

Stjerneregissør Per-Olav Sørensen er også med på det som kan bli en av de største Viaplay-satsingene noensinne. Han er ydmyk og takknemlig over å få være med på å skildre en historie som «slår hardt og presist midt i mellomgulvet».

– At Abid lar oss få lov til å lage en Viaplay-serie med de mest utleverende situasjoner, ydmykende hendelser, hjerteskjærende opplevelser og himmelstormende kjærlighet, ja, det er en gave, forteller Sørensen.

I likhet med Odd-Magnus Williamson, hadde Sørensen en sterk leseropplevelse da han leste boken første gang.

– Det er ikke så mange bøker du rett og slett begynner å grine av å lese, men Min skyld er en sånn bok. Den slår hardt og presist midt i mellomgulvet, sier den meritterte regissøren.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse