Annonse


Ida Elise Broch i ny norsk ulveserie

26.08.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

En mistenkelig forsvinning og en opprivende ulvedebatt er bakteppet i Viaplays nye krimserie Fenris som har premiere 25. september.


Foto: Viaplay

I Fenris møter seerne biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch). Hun har en fornemmelse av at alt ikke er som det skal være med faren sin, og reiser hjem til den lille bygda ved svenskegrensen. Der får du hun bekreftet sine anelser. Faren, den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), har havnet i store vanskeligheter.

I bygda har en ung gutt forsvunnet, og ryktene svirrer om at han har blitt drept av ulv. Til sin store forskrekkelse finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos sin egen far. Dette er bakteppet for en serie fylt av intens spenning og store personlige konflikter. Når Emmas far også forsvinner sporløst, etter å ha hintet om at han bærer på en hemmelighet, må Emma finne ut av hva som egentlig har skjedd.

– Jeg hadde lyst til å lage en spenningsserie der naturen spiller hovedrollen. En fortelling med sterke karakterer som er villige til å gå svært langt for å oppnå målene sine. I Norge er det ingenting som vekker sterkere følelser enn ulvedebatten. Den er en eksplosiv blanding av idealisme og politikk. Dette skaper rammen for en krimgåte der familiekonflikter, vennskap og nordmenns nære forhold til naturen står i sentrum. Fenris er en serie om hva som egentlig er verdt å kjempe for, forteller regissør Simen Alsvik.

På rollelisten i Fenris står en rekke av våre mest kjente skuespillere. I tillegg til nevnte Ida Elise Broch, spiller svenske Magnus Krepper, Cengiz Al, Helena Ødven, Jan Gunnar Røise, Viljar Knutsen Bjaadal, Ingjerd Egeberg og John Emil Jørgensrud sentrale roller i serien.

Nå gleder hovedrolleinnehaver Ida Elise Broch seg til at seerne endelig skal få se serien. – Det er alltid nervepirrende å vise noe man har jobbet hardt med og lagt en bit av hjerte sitt i. Men det er spennende. Jeg håper publikum synes det samme, og at de synes det er knallbra, selvfølgelig, forteller Broch.

Svenske Magnus Krepper har spilt i lang rekke nordiske produksjoner i sin begivenhetsrike karriere. I Fenris spiller han rollen som den litt mystiske karakteren Marius Stenhammar. – Jeg synes Marius er en spennende karakter basert på det som ikke blir fortalt - nemlig hans hemmeligheter. Dette har vært en fin rolle og med et tema som berører og opprører, og med et fantastisk team og kolleger som har gjort dette mulig, forteller Krepper.

Fenris produseres av produsent Sigurd Mikal Karoliussen med ansvarlig produsent Sveinung Golimo hos Nordisk Film Production. Seriens hovedforfattere er Simen Alsvik, Maren Skolem og Nikolaj Scherfig. Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for Viaplay Group. Fenris består av seks episoder på 45 minutter og vil få premiere på Viaplay søndag 25. september.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse