Annonse


Jakob Oftebro i rå oppvekstserie

01.09.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

I "Kids in Crime" følger vi 17-årige Tommy fra Sarpsborg. Serien er lagt til år 2001, og Tommy er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet.


Jakob Oftebro i Kids In Crime. Foto: Einar Film Drama/TV2

Serien, som inneholder store doser rå humor og spenning, gjenspeiler utfordringene og det tøffe ungdomsmiljøet i byen. Det blir upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser.

–For hovedkarakteren Tommy har jeg tatt utgangspunkt i meg selv. På grunn av en skade måtte jeg gi meg med snowboard og skateboard. Det var mye av grunnen til at jeg søkte spenning i rus og kriminalitet, forteller serieskaper Kenneth Karlstad.

I rollene ser vi Jakob Oftebro i rollen som Freddy Hælvette, Lea Myren som Monica, Kristian Repshus som Tommy og Martin Øvrevik som Pål.

Vi følger Tommy som er 17 år. Da han ødelegger kneet, ryker også hans ambisjoner om en fotballkarriere. Dermed skifter han fokus og tar opp kontakten med sin gamle barndomsvenn Pål, også kjent som Pål Pot. Pål er en tenåring som har vært omgitt av vold og aggresjon hele livet, og han er i stadig kamp mot skolesystemet på grunn av sin MBD-diagnose – som var den gangs betegnelse på ADHD.

Pål selger Rohypnol og da Tommy blir med ham til Sarpsborgs narkokonge Freddy Hælvette for å hente forsyninger, får også han øynene opp for raske penger, dop og kriminalitet.

Problemene starter for alvor når Pål treffer Monica, som tilfeldigvis er Freddy Hælvettes eks-kjæreste. Tommy blir tvunget til å velge mellom vennene sine og sin nye karriere med Freddy Hælvette.

–Historien handler i stor grad om behovet for å være noen. Vi i den gamle gjengen vår hauset hverandre opp, til å dra det lengre og lengre. Det var tøft å gi faen, å være grenseløs. Enkelte i min gamle vennegjeng lever fortsatt det livet, noen er døde, mens andre, inkludert meg selv, har klart seg bra, avslutter Kenneth Karlstad.

«Kids in Crime» er produsert av Einar Film Drama, og produsenter er Pål Kruke Kristiansen, Brede Hovland og Teodor Sven Bø. Serieskaper er Kenneth Karlstad. Manus er skrevet av Kenneth Karlstad og Audun Fagervold Hansen.

«Kids in Crime» får premiere på TV 2 Play og TV 2. Premieredato er foreløpig ikke bekreftet.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse