Annonse


Storslått drama om Karen Blixen

06.09.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Drømmeren – Karen Blixen blir til var den første danske dramaproduksjonen til å bli valgt ut til Cannes International Series Festival noensinne. Nå er Viaplay og Zentropas nye storsatsing like rundt hjørnet, med premiere på strømmetjenesten 18. september.


Foto: Viaplay

Drømmeren – Karen Blixen blir til er historien om hvordan en av vår tids største forfattere ble det ikonet vi kjenner i dag. Om en kvinne som, til tross for utallige nederlag, fikk tilbake troen på sin egen skjebne.

Handlingen er inspirert av Blixens egne brev og historier, og utspiller seg på 1930-tallet når Karen vender hjem til Danmark etter mange år i Øst-Afrika – ruinert, syk og skilt. Hennes kjære er død og alle drømmene hennes knuses når hun motvillig flytter inn hos moren på barndomshjemmet Rungstedlund.

Drømmeren – Karen Blixen blir til er den gripende historien om Karens kamp for å reise seg og forfølge sin altoverskyggende drøm om å slå gjennom som den uforlignelige kunstneren hun innerst inne vet at hun er. Samtidig følger vi hennes kamp for økonomisk frihet, hennes oppgjør med overklassefamilien og hennes innsats for å overvinne sykdom, fortvilelse og tap. Serien jobber med tilbakeblikk fra Karens liv i Øst-Afrika, samt fragmenter av hennes berømte historie Drømmerne.

Danske Connie Nielsen spiller rollen som Karen Blixen og er også en av seriens ansvarlige produsenter. Connie Nielsen har med seg Lars Mikkelsen, som vant Emmy for beste mannlige skuespiller for sin rolle i TV-serien Herrens Veier, Hanne Uldal, Joachim Fjelstrup, som ble kåret til Shooting Star av EFP i 2015, Lene Maria, Solbjørg Højfeldt, Lochlann Ó Mearáin og Johannes Kuhnke.

Viaplay-serien er laget av Dunja Gry og regissert av Jeanette Nordahl, basert på en idé av Connie Nielsen og Karoline Leth. Manus av Dunja Gry og Per Daumiller. Drømmeren – Karen Blixen blir til er filmet i Danmark, Belgia og Sør-Afrika, og er en Viaplay Original produsert av Zentropa Episode ved Karoline Leth, Marie Cecilie Gade og Charlotte Hjordt i samarbeid med Belga Productions og Stage 5 Films og med støtte fra Public Service Puljen, Nordisk Film & TV Fond , Den europeiske union, Wallimage (La Wallonie) og den belgiske Federal Government Tax Shelter via Belga Films Fund. Ansvarlig produsent fra Viaplay Group er Marlene Billie Andreasen.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse