Annonse

Åtte nominasjoner til Norge i Prix Europa

08.09.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Norge gjør seg nok en gang bemerket i den europeiske kåringen av beste radio og TV-programmer. Innen TV-kategoriene har NRK 5 nominasjoner i 2022.


Logo

Prix Europa er en årlig festival og konkurranse for europeisk radio- og fjernsynsbransje. Festivalen arrangeres i det gamle Funkhaus i Berlin og blir støttet av EU-parlamentet og Europarådet. Konkurransen regnes som "europamesterskapet i radio". Det deles ut priser til beste produksjoner innenfor en rekke sjangre.

Norge har i år totalt åtte nominerte, alle er produsert av eller for NRK. På TV-siden er det hele fem nominerte i fire kategorier: TV Fiction, TV Docomentary, TV Current Affairs og TV Iris. Se hele listen nedenfor.

- Prix Europa er som et europamesterskap i medieinnhold for både radio, TV og nett, så det er veldig stas å bli nominert! Det sier kulturredaktør Ingerid Nordstrand. Hun er selv redaktør for programmet "Operastjerna Lise Davidsen og eventyret" av Mari Lunnan som er nominert i kategorien "Radio musikk", og anbefaler alle å lytte på!

– Til denne konkurransen blir det det beste innholdet fra alle europeiske land meldt inn og det å bli nominert er i seg selv en seier! Det at NRK har 8 nominasjoner forteller at vi har innhold på høyt nivå som virkelig gjør seg bemerket hos en kresen jury. Det er vi veldig stolte av, sier Nordstrand til radionytt.no.

De nominerte fra Norge til Prix Europa 2022:

 • Radio Fiction: Vennen - fra NRK.
 • Radio documentary: Gateslaget i Brumunddal, radiodokumentar fra NRK i serien "Hele historien"
 • Radio Music: Operastjerna Lise Davidsen og eventyret. Hvordan tennes ei stjerne? NRKs Mari Lunnan har fulgt den norske sopranen Lise Davidsen i mange år - du får være med på denne eventyrlige reisa.

 • TV Fiction: Etterglød. Norsk dramaserie på sju episoder. Produsert av Monster Scripted for NRK
 • TV Fiction: TV-serien Lik meg på NRK. Har hentet inn flere priser
 • TV Documentary: Uønsket. Dokumentarserie av Leo Ajkic om lengeværende asylbarn. Produsert av NRK Dokumentar og samfunn.
 • TV Current Affairs: NRK Brennpunkt-dokumentaren: Skiavtalen – Alt for Norge. Langrenn og laks lå i potten da Norge ville bli venn med Kina. Ble skiidretten vår brukt av regjeringen for å hjelpe de norske laksemilliardærene?
 • TV Iris: «Jordbrukerne». Dramaserien følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant, som flytter til en gård i billedskjønne Telemark. Her har de helt andre planer enn å drive landbruk. Produsert av Rubicon for NRK

  Totalt 606 bidrag fra 255 europeiske medieorganisasjoner har blitt vurdert. 187 produksjoner fra 28 land står nå på nominasjonslisten, plukket ut av en gruppe eksperter som ikke har noen tilknytning til deltakende medier.

  Mer om NRK - Følg TVNytt.no på - og RSS:

  Annonse