Annonse


Nils Johan Semb klar for Viaplay

05.10.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Den tidligere landslagstreneren og toppfotballsjefen Nils Johan Semb er klar som kommentator for Viaplays fotballrettigheter.


Nils Johan Semb. Foto: Viaplay

Semb er en av norsk fotballs mest innflytelsesrike personer. Han var landslagstrener fra 1998 til 2003 og tok Norge til EM-sluttspill i 2000. I etterkant ble han ansatt som toppfotballsjef i Norges fotballforbund. Den siste tiden har han jobbet som kommentator for TV 2.

- Jeg gleder meg og er kjempemotivert til å jobbe videre med Premier League, denne gangen sammen med Viaplay. Premier League er verdens beste fotballprodukt, og det er ekstra interessant når vi har nordmenn som er blant de største profilene i ligaen. Så dette blir fantastisk, sier Semb.

Norsk sportssjef i Viaplay Group, Kristian Oma, har følgende å si om ansettelsen:

- Nils Johan har et av de smarteste fotballhodene i landet, og er samtidig en særdeles god formidler. Han brenner for faget, og det er en ære for oss å få ham inn på Viaplay-laget, sier Oma.

- Vi registrerer at interessen for Premier League er så stor at vi må ha inn enda flere sidekommentatorer for å kunne være mest mulig til stede og tilby seerne et så spisset produkt som mulig. Der Liverpool og Manchester United var suverene enere før, er nå City og Haaland også helt der oppe. Arsenal-pilene peker også bare én vei, og vi har selvfølgelig også et ansvar for å dekke alle PL-lagene bredest mulig, så vi måtte rett og slett foreta oss noe for å møte den enorme interessen.

Premier League blir imidlertid ikke Sembs eneste arbeidsområde for Viaplay. Han vil også jobbe med internasjonal klubbfotball, som UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse