Annonse


Det blir ny sesong av Lykkeland

13.10.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Mange har vært spente på om det blir en fortsettelse av suksess-serien «Lykkeland». Nå kan NRK bekrefte at det kommer en tredje sesong.


Lykkeland. Foto: Maipo Film/NRK

Neste sesong av den prisbelønte dramaserien om oljeeventyret i Stavanger vil ta for seg årene fra 1987 til 1990.

– Vi er på langt nær ferdige med å fortelle denne historien om Norge. Vi ser frem til å vise hvordan det går med karakterene vi har blitt så glade i, og hvordan de klarer å tilpasse seg utviklingen i en ny tid, sier Synnøve Hørsdal. Hun er produsent og administrerende direktør i Maipo Film, som produserer «Lykkeland» for NRK.

– Dette er en skikkelig gladmelding til TV-seerne! «Lykkeland» har blitt en formidabel suksess på NRK, både som persondrama og som et bilde av Norge. At vi nå skal få videreføre denne beretningen er bare fantastisk, sier redaktør i NRK Drama, Marianne Furevold-Boland.

Hovedpersonene blir de samme som i de foregående sesongene. Noen nye, større roller vil også komme til. Innspillingen starter i mars 2023.

Sesong 2 av «Lykkeland» ble avsluttet med skildringen av Alexander Kielland-katastrofen i 1980. I neste sesong befinner vi oss i 1987 når vi igjen møter Anna, Toril, Christian og de andre hovedpersonene.. Statoil går på tidenes budsjettsmell i Mongstad-utbyggingen.

Automatiseringen av boredekkene pågår for fullt, og det myldrer av nyoppstartede selskaper som ønsker å levere teknologien til dette. Det er nå folk virkelig tjener store penger i oljebransjen, på tross av nedgangstider for øvrig. Det er også på denne tiden noen av pionerene blant Nordsjø-dykkerne oppdager at de er syke. I 1990 opprettes Statens Pensjonsfond Utland, kalt Oljefondet.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse