Annonse

Kongetall gir ny sesong

31.10.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Halvveis ut i sin sjette sesong leverer Kongen befaler svært gode tall og rekordhøye seerandeler.


Atle Antonsen og Olli Wermskog. Foto: Warner Bros. Discovery

Hittil i sesongen har hver episode 539 000 seere i snitt, og andelen i den kommersielle målgruppen 25-59 er på 34 prosent. Det er den høyeste seerandelen for Kongen befaler noen sinne, og humorprogrammet er høstens mest sette program på TVNorge og discovery+ så langt.

– Kongen befaler treffer veldig bredt og er blitt et program folk ser sammen. Spesielt gledelig er det å se at nesten halvparten av seerne er under 40 år. Med et snitt på godt over 500.000 seere per episode tidligere sesonger og ikke mindre enn to Gullruter for beste underholdningsprogram, både i 2020 og i 2022, kan jeg avsløre at vi selvfølgelig kjører på med en ny sesong, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge.

– Vi kan også glede alle som elsker Kongen befaler med at vi for første gang lager en julespesial på to episoder. Casten der er hemmelig enn så lenge, men jeg kan si så mye som at den er litt annerledes og veldig gøyal, sier Magnus Vatn.

Kongen selv, Atle Antonsen, gleder seg stort over de gode tallene. – Vi som jobber med underholdning jobber jo i flukt-bransjen, og for oss alle er det jo nok negative ting å flykte fra om dagen. Da er det virkelig stas å være det folk flykter til, selv om det betyr at vi må tvinge norske komikere til å ydmyke seg selv på skjermen. Men, den byr vi på, sier Atle Antonsen.

Kongen befaler er et humorspekket og energisk gameshow med Atle Antonsen i rollen som den allmektige og o’store programleder. Denne høsten består Atles underdanige komikere av Espen Eckbo, Henriette Steenstrup, Live Nelvik, Martha Leivestad og Kristoffer Olsen, mens Olli Wermskog fortsatt er Atles trofaste medhjelper. I hvert program deler kongen ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må alle velge sin egen plan for hvordan de skal løse oppgavene, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Skitne triks og bestikkelser er en del av spillet, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:

    Annonse