Annonse

TV 2 og Nordisk Film forlenger avtale

02.11.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

TV 2 skal fortsette å tilby det beste fra norsk film når kanalen forlenger sitt omfattende strategiske samarbeid med Nordisk Film.


"Tre nøtter til Askepott" med Astrid Smedplass og Cengiz Al Foto: TV2

Det langsiktige samarbeidet som startet i 2019 omfatter både norske og internasjonale toppfilmer. Avtalen innebærer blant annet at TV 2 Play har eksklusiv rett til å vise norske filmer fra Nordisk Film i en periode på seks måneder etter at de har gått på kino og vært på kjøp/leiemarkedet (TVOD).

- Nordisk Film er en solid leverandør av kvalitetsinnhold, og med denne avtalen fortsetter vi vårt gode samarbeid på både norsk og internasjonal film, barne-TV og i utviklingen av skandinavisk underholdning, sier Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2.

«Den første julen i Skomakergata», «Tre nøtter til Askepott», «Olsen banden – siste skrik», «Tina og Bettina 10 år etter», «Lars er LOL», «Håndteringen av udøde», «The Whale», «The Fabelmans», «John Wick: Chapter 4» og «Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes» er blant de nye titlene som vil bli tilgjengelig på TV 2 Play i tiden som kommer.

- Forlengelsen av avtalen med Nordisk Film er et ledd i styrking av posisjonen til TV 2 Play som et hjem for førsteklasses filmer. Med denne avtalen er vi først til markedet med alle de norske toppfilmene fra NF. TV 2 har også en stor filmavtale med C More og har i år som første strømmeplattform i verden inngått en avtale med Disney om at Disney+ distribueres gjennom TV 2 Play, sier Rønningen.

- I sum gjør dette at TV 2 Play har et konkurransedyktig og bredt kvalitetstilbud til publikum med mange av de beste norske og internasjonale toppfilmene. I tillegg er vi en av Norges største aktører på kjøp- og leiefilm med alle toppfilmene fra de største filmstudioene, forteller Trygve Rønningen.

Nordisk Film er glade for å kunne fortsette samarbeidet med TV 2. - Vi har de siste årene hatt et tett samarbeid med TV 2, og vi er veldig glade for at vi med denne nye avtalen kan fortsette vårt vellykkede samarbeid. Vi bidrar til å styrke at TV 2 fortsatt er en av de ledende strømmetjenestene med norsk innhold, sier Kenneth Wiberg, Senior Vice President i Nordisk Film.

- Nordisk Film er en av de største distributørene og produsentene av norske filmer, og med denne avtalen sikrer vi at Nordisk Film fortsetter å opprettholde vår ledende posisjon i Norge. Vi er også glade for at TV 2 fortsetter satsingen på kvalitetsfilm, både norsk og internasjonal, og at Nordisk Film Distribution er med på å sikre at TV 2 fortsatt står sterkt som norsk strømmetjeneste med et stort utvalg av både lokale og internasjonale filmer til sine kunder, sier Wiberg

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse