Annonse


Strømmeboks er årets julegave

04.11.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Chromecast med Google TV er utpekt til «Årets julegave 2022» og «Årets dataprodukt 2022/2023», i den 19. utgaven av kåringen.


Lina Kjällstrom (t. v.) og Christina Hovde-Olsen i Google-selskapet Fitbit mottok prisen for «Årets julegave 2022». Foto: Tore Skaar

– Hovedjuryen har lagt vekt på at man med fjerde generasjon Chromecast både kan gjøre eldre TVer smarte, og smarte TVer enda smartere, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Hvert år siden 2004 har bransjebladet kåret årets julegave, og siden 2006 er det også blitt utpekt årets produkt i en rekke kategorier.

I kategorien «Årets dataprodukt 2022/2023» delte Chromecast med Google TV seieren med nettbrettene i Samsungs Galaxy Tab S8-serie, men da hovedjuryen med toppsjefene i Elon, Elkjøp, Komplett, NetOnNet og Power og skulle utpeke «Årets julegave 2022», var det Chromecast alene som vant.

– Vi har i kåringen hatt med oss 34 fagjurymedlemmer fra detaljhandelen, som har diskutert og stemt seg frem til 16 kategorivinnere. Når hovedjuryen til slutt skulle velge årets julegave, var det Chromecast med Google TV som vant. Fjerde generasjon Chromecast har i løpet av året kommet i både 4K- og HD-versjon, der den eneste forskjellen er oppløsningen på bildet, sier Sønsteng.


Chromecast med Google TV er kåret til «Årets julegave 2022». Foto: Google

Enheten plugges i HDMI-porten på TVen, og gjør en rekke strømmetjenester tilgjengelig, både på gamle og nye TVer. Med Google TV organiseres innholdet på startskjermen, og det skal ikke være nødvendig å bytte mellom appene. Ved søk på en tittel, kan man sammenligne prisene fra de ulike strømmetjenestene. Fjernkontrollen kan styre TVens funksjoner, den har hurtigknapper for YouTube og Netflix, samt en Google Assistent-knapp, slik at man kan søke på innhold med stemmen.

– I en tid der det er mye fokus på at mange har fått en strammere privatøkonomi, la hovedjuryen vekt på at et rimeligere produkt skulle kåres som årets julegave, sier Sønsteng. I HD-versjon koster Chromecast med Google TV 450 kroner, mens 4K-versjonen koster 800 kroner.

I avstemmingen nådde luftfrityrkokeren Cosori Premium Airfryer og Garmins smartklokker i fenix 7-serien opp i finalen, da årets julegave skulle utpekes.

Samsung The Frame (2022) er kåret til «Årets TV 2022/2023». Årets modell er en kraftig oppdatering, med en helt matt skjerm som reduserer eller fjerner gjenskinn og refleksjoner fra omgivelsene, i tillegg til at den sprer lyset i forskjellige vinkler og retninger. Ved visning av statiske bilder fremstår skjermen som et bilde av papir eller lerret, samtidig som den skal være spesielt godt egnet til å se TV på dagtid i rom med store vinduer. Art Store er oppgradert, inkludert en forlenget gratis prøveperiode fra én til to måneder. Tilgjengelig i seks størrelser, fra 32 til 85 tommer. Pris: 10.000,- til 45.000,-

JBL Partybox Encore er kåret til «Årets lydprodukt 2022/2023». Kompakt og bærbar festhøyttaler med innebygd lysshow og digital, trådløs mikrofon. Encore har utgangseffekt på 100 watt, og man kan kople sammen to stykker for stereolyd. På toppen av høyttaleren er det knapper som kontrollerer, musikk, lys og mikrofon. Gjennom JBL PartyBox-appen kan man også styre musikken, og lage egne dynamiske lysshow med strobe-effekter samt klubb-lys som synkroniserer med musikken. Den trådløse mikrofonen gir mulighet for sang og karaoke. PartyBox Encore har blåtann 5.1, USB-port og aux-inngang. Batteritiden er ti timer med lysshow, og den er sprutsikker med IPX4-sertifisering. Pris: 3.500,-

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse