Annonse


Første nordiske orginalserie på Disney+

21.11.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Serien på seks episoder er basert på kriminalromanen Kokebjørn av Mikael Niemi, som har solgt millioner av eksemplarer på verdensbasis.


– I dag annonserte Disney+ den nordiske originalproduksjonen «Koke bjørn». Serien, med seks episoder, er basert på den bestselgende romanen av den prisvinnende svenske forfatteren Mikael Niemi. Historien er sentrert rundt en lokal prest og en fortapt samisk gutt, som gjennom etterforskningen av en uventet drapssak får en nær relasjon.  

«Koke bjørn» utspiller seg sommeren 1852, i en landsby med navn Kengis, nord i Sverige. Midt i det idylliske nordlige polarlandskapet møter vi den nyutnevnte presten. Mens presten har en spirituell åpenbaring som setter dype spor hos samefolket og tornedalingene, blir liket av en gjeterjente funnet i en myr. Og med det setter landsbybeboerne ut på jakt etter en drapsbjørn som de beskylder for å ha gått amok.

Mens lokalsamfunnet jakter på bjørnen de antar å være morderen, kjenner presten på en økende mistanke om at noe annet kan ha skjedd. Ikke lenge etterpå blir en annen jente funnet død, og pastorens mistanker forsterkes. Han slår da seg sammen med Jussi, en fattig samegutt, og begynner å etterforske de forskjellige sporene rundt den grusomme hendelsen.

– Vi er ekstremt stolte over å kunne annonsere den aller første nordiske originalproduksjonen fra Disney+. «Koke bjørn» har alt vi ønsker å tilby vårt voksne publikum – en dyp og innholdsrik historie, midt i det storslåtte nordiske landskapet. Jeg har stor tro på at den vil finne veien inn i hjerterota til publikum, også langt utover Nordens grenser, noe vi gleder oss veldig til, sier Vibeke Lia, Director of Programming &Production, The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Hun fortsetter: – I EMEA-markedet vil vi ha 60 lokale produksjoner for Disney+ innen 2024, samtidig som vi fortsetter å jobbe sammen med fantastiske og nytenkende filmskapere og -produsenter. Dette er en del av vårt løfte om å finne, utvikle og produsere førsteklasses originalt innhold. Vi er utrolig begeistret over å nå kunne inkludere nordiske lokalproduksjoner i den miksen.

– Jeg kjenner på mye glede og store forventninger til produksjonen av «Koke bjørn». Det skal bli spennende å følge den samiske gutten Jussi og hans møte med pastoren, og se deres kamp mot ondskapen som herjer i den nordlige villmarken. Vi får følge en historie om kløkt og mot, men også menneskets lengsel etter både guddommelig og menneskelig kjærlighet, sa forfatter Mikael Niemi.  

Manuset til «Koke bjørn» er skrevet av den svenske manusforfatteren Jesper Harrie («Fartsblind», «Bonusfamilien» og «Solsidan»).  – Min ambisjon med serien har ikke bare vært å skape krim i en historisk setting, men også drama. Spesielt med nøkkelfiguren Jussi, som leter etter sin identitet, sitt hjem og sin fremtid, sa Harrie. «Koke bjørn» blir produsert av Miira Paasilinna, Martin Persson og Mia Welin hos produksjonsselskapet Anagram Sweden for The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Disneys International Content and Operations-team har planer om å sette i gang med 60 lokale produksjoner innen 2024, på tvers av EMEA-markedet, og fortsette å samarbeide med utrolige filmskapere og -produsenter. Dette er en del av Disneys forpliktelse til å finne, utvikle og produsere førsteklasses originalt innhold.

Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse