Annonse


Hellstrøm jakter på den beste julematen

25.11.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

I den nye programserien «Hellstrøms jul» er hele Norges mesterkokk Eyvind Hellstrøm på jakt etter den aller beste julematen.


Foto: TV 2/Anita Rennan.

– Jeg er stadig på jakt etter den perfekte julematen. I denne programserien ønsker jeg å bidra til ny inspirasjon og matglede, med både nye retter og juleklassikere, forteller Eyvind Hellstrøm.

Sammen med Linnéa Myhre og Henrik Fladseth legger han ut på reise for å finne ny inspirasjon til klassiske juleretter. Men også nye matretter skal på bordet når Eyvind endelig inviterer hjem til sitt eget kjøkken.

I det første programmet av «Hellstrøms jul» tar Eyvind med seg komiker Henrik Fladseth til København. Den nybakte familiefaren Henrik har et mål om å ta over ansvaret for julemiddagen, og vil derfor lære alt om hvordan ribba kan gjøres eksepsjonell. Danmark er stedet hvor lun leverpostei, bakst, øl og akevitt står i høysetet, så her ligger alt til rette for en optimal oppladning til julefeiringen.

– Fantastisk og lærerik tur! Og veldig hyggelig å bli kjent med Eyvind. Men er det en ting han virkelig trenger å rydde opp i så er det sin egen dansk. Jeg er dessverre ikke særlig bedre. Det blir uansett god TV ut av det da, sier Henrik Fladseth.

I neste program møter vi Linnéa Myhre, som i likhet med mange nordmenn har et anstrengt forhold til julemat. Hun er hverken fan av ribbe eller pinnekjøtt, og ønsker å finne nye og alternative matretter til jul. Dette ønsket deler også Eyvind, som hvert år er på jakt etter nye juleretter og som sjelden ender opp med ribbe eller pinnekjøtt. De reiser derfor sammen til Paris - det ultimate utgangspunktet for matopplevelser og inspirasjon. Her får Linnéa oppleve matglede hun ikke ante fantes. På en champagne-gård på landsbygda blir det boblende opplevelser, både med julebrus og champagne.

– Det var så gøy å få være med Eyvind på inspirasjonstur. Det var både eksotisk og skjellsettende, hvor jeg endte opp med å løpe etter Eyvind for å henge med på alt han skulle vise meg, forteller Linnéa Myhre,

«Hellstrøms jul» blir en del av en programserie med åtte program, hvor inspirasjonsreiser og nye matopplevelser står i fokus. De neste programmene vil ha påske i fokus.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse