Annonse

Sikrer rettigheter til håndball-VM

02.12.2022 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay Group og det internasjonale håndballforbundet (IHF) har blitt enige om et partnerskap som sikrer verdensmesterskap i håndball for både kvinner og menn på Viaplay i ti land helt frem til 2031.


Foto: Viaplay

Håndballfansen får muligheten til å strømme flere enn 40 IHF-turneringer direkte og eksklusivt på Viaplay i løpet av de neste årene, blant annet samtlige verdensmesterskap på seniorsiden. Avtalen gjelder for Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Nederland, Storbritannia samt de baltiske landene.

Avtalen omfatter herrenes håndball-VM i Polen og Sverige i 2023, VM i Norge, Danmark og Kroatia i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031. For kvinnenes del er gjelder avtalen håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark i 2023, VM i Tyskland og Nederland i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031.

Et stort antall av kampene, blant annet alle kampene med de norske landslagene, vil bli vist med norske kommentatorer og studiosendinger med lokale eksperter.

Viaplay sikrer også rettighetene til å vise de neste fire juniorverdensmesterskapene for jenter (U20 og U18) og de neste fem juniorverdensmesterskapene for gutter (U21 og U19). Det samme gjelder VM i beach-håndball for kvinner og menn i 2024, 2026, 2028 og 2030, i tillegg til den årlige IHF Beach Handball Global Tour.

- Denne avtalen sikrer at Viaplay vil levere verdens beste håndball til mange av de største markedene hele dette tiåret og lenger. Danmark er regjerende verdensmestere på herresiden og Norge, med sine fire VM-gull, er dronningene på kvinnesiden. En rekke kommende IHF-turneringer vil være på hjemmebane for millioner av Viaplay-seere, som øker den lokale interessen ytterligere. Dette er nøkkelrettigheter som vi nå har sikret på langsiktig basis for Viaplay, sier Peter Nørrelund, Viaplay Group Chief Sports Officer.

- Vi er strålende fornøyde med å kunngjøre at IHF har inngått en avtale med Viaplay Group. Takket være vårt partnerskap med offisielle IHF TV og partner på markedssiden SPORTFIVE klarte vi å realisere denne avtalen, som tillater oss å spre entusiasmen rundt håndballarrangementer til flere land, flere folk og like viktig: Med garantert kvalitet og i lang tid fremover, sier Dr. Hassan Moustafa, President i IHF.

- Dette er en jubeldag for oss, og sikrer en enda lenger horisont på vår omfattende håndballsatsing. Med nesten 1,2 millioner seere på EM-finalen nylig, fikk vi nettopp et nytt bevis på hva håndballmesterskap kan bety for norske seere. Dette er rettigheter vi etter hvert har fått bred erfaring med å håndtere, og det er også noe av det aller morsomste vi gjør, sier sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma.

Avtalen er forhandlet av SPORTFIVE. Viaplay Group hadde fra før rettighetene i Norge, Sverige, Danmark og Finland til å vise VM i håndball for kvinner og menn i 2023 og 2025 fra en separat avtale.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse