Annonse


Mads Ousland som arrogant kirurg

13.01.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

I R.I.P. Henry spiller Mads Ousdal rollen som den arrogante kirurgen Henry Johnsen som får en uhelbredelig hjernesvulst – og må kjempe en desperat kamp for å finne en kur. Dramaserien har premiere på Viaplay søndag 15.januar.


Foto: Viaplay

Handlingen i Viaplays nye originalserie R.I.P. Henry er lagt til sykehuset i det naturskjønne industrisamfunnet Odda, og livet til kirurgen Henry Johnsen (Mads Ousdal).

Henry Johnsen er en mann som ser på seg selv som bedre enn de andre ved det lille sykehuset. Når Henry oppdager at han har fått en uhelbredelig hjernesvulst og bare ett år igjen å leve, nekter han å godta dødsdommen. Han starter en desperat kamp for finne en kur, samtidig som han er fast bestemt på å holde sykdommen skjult for alle rundt seg.

Samtidig som Henry skal håndtere sin egen dødsdom, står han overfor et valg: Skal han fortsette å møte verden med sinne og arroganse eller skal han åpne seg opp og vekke sine egne følelser til live? Følelser han har stengt fullstendig inne etter at hans høyt elskede kone døde.

– Henry havner i en bunnløs sorg, som han anklager seg selv for. Når han så blir syk, vil han ikke akseptere sin egen sykdom, og han tar ansvar for sin egen skjebne. Sykdommen tvinger han til å se seg selv utenifra, noe han bokstavelig talt også gjør. Han innser etterhvert at han ikke kan redde seg selv, men at han må reddes av andre. Når den nye danske legen Agnes dukker opp på sykehuset, får han et håp som trekker han tilbake til livet, og følelser han trodde ble begravd sammen med sin store kjærlighet Elisabeth, blusser opp på nytt, forteller Mads Ousdal om rollefiguren.

I tillegg til nevnte Ousdal, spiller blant annet Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen, Trond Høvik, Arthur Berning og danske Julie Agnete Vang i serien.

R.I.P. Henry regisseres av Arild Fröhlich, som de siste årene har jobbet med produksjoner som «Fatso», «Doktor Proktor»-filmene, «Norske Byggeklosser» og «Helt Perfekt».

Serieskapere bak R.I.P. Henry er Linn-Jeanette Kyed (Rådebank, Børning), John Kåre Raake (Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet) og Arild Fröhlich. Serien produseres av ITV Studios Norway for Viaplay med Ørjan Karlsen som ansvarlig produsent. Tanya Nanette Badendyck er ansvarlig produsent for Viaplay Group.

R.I.P. Henry består av åtte episoder og har premiere på Viaplay 15. januar 2023.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse