Annonse


Norsk serie valgt ut til Berlinale Series

26.01.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Manusforfatterne Nora Landsrød (26) og Kristian Kilde (24) var akkurat ferdig med filmstudier da de sendte inn et bidrag til Viaplay Talent Awards. Serien Arkitekten er nå valgt ut til den offisielle konkurransen på Berlinale Series og får premiere på Viaplay senere i år.


Foto: Lillian Julsvik / Viaplay

Viaplay Talent Awards er en konkurranse for unge filmskapere i Norden, der Viaplay finansierer filmprosjektet til ett vinnerbidrag i hvert av de nordiske landene.

Nora Landsrød (26) og Kristian Kilde (24) hadde akkurat gått ut av manuslinjen på Westerdals (nå Høyskolen Kristiania) da de bestemte seg for å sende inn et bidrag til Viaplay Talent Awards.

– Jeg så etter ny bolig i Oslo og fant ut at det eneste jeg hadde råd til var å kjøpe en parkeringsplass. Det var frøet som skapte ideen til Arkitekten. Jeg tror vi traff en nerve med et tema rundt boligkrisen, og at temaet er noe unge mennesker er opptatt av, sier Nora Landsrød.

I Arkitekten møter vi 30 år gamle Julie som lever i et bilfritt Oslo i nær fremtid. Boligmarkedet har gått helt av skaftet og Julie får ikke boliglån. Når hennes husleie økes, må hun finne et nytt sted å bo. Løsningen blir et bofellesskap i en parkeringskjeller. Julie drømmer om en arkitektkarriere slik at hun kan kjøpe leilighet. En dag byr en mulighet for suksess seg på jobben. Samtidig spirer et uventet vennskap mellom Julie og den nye naboen, Kaja. Et vennskap som truer både karrieren og Julies overbevisning om at nære relasjoner teller mindre enn materialistiske goder.

Når Arkitekten nå er blitt plukket ut til offisiell konkurranse på Berlinale Series, er det andre gang i historien at det skjer med en norskprodusert serie. Forrige gang var i 2018 da serien Heimebane med Ane Dahl Torp i hovedrollen var med. Manusmakker Kristian Kilde synes det er nesten uvirkelig at det første profesjonelle prosjektet han har jobbet med har fått en slik mottakelse.

– Det er helt fantastisk. Vi var knapt gått ut av skolen da vi sendte inn bidraget til Viaplay Talent Awards. Jeg ser på dette som en bekreftelse på at vi har fått til noe, og vi gleder oss til å reise til Berlin, sier Kristian Kilde.

Danske Kerren Lumer-Klabbers er regissør og har vært svært sentral i arbeidet med serien, mens Eili Harboe spiller hovedrollen Julie. Produsenter er Øyvind Lierhagen Eriksen og Caroline Hitland.

Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i Viaplay Group, gleder seg stort over at et bidrag fra Viaplay Talent Awards blir anerkent på Berlinalen.

– Unge film- og serieskapere sliter ofte med å få støtte til prosjektene sine. Gitt den raske veksten i den nordiske kreative bransjen, er vi lidenskapelig opptatt av å bidra til en løsning. Viaplay har en historie med å støtte nye stemmer, med svært vellykkede resultater, og dette initiativet vil bidra til å bygge enda flere talenter for fremtiden. Vi er veldig imponert over kvaliteten på dette prosjektet, og nå gleder vi oss stort til å vise Arkitekten på Viaplay senere i år, sier Wallestam.

Miniserien Arkitekten består av fire episoder og er produsert av Nordisk Film Production for Viaplay. Isak Eymundsson er ansvarlig produsent for Viaplay Group.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse