Annonse

Humordrama med kryptovaluta

30.01.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

Hva skjer når to kompiser finner ut at konfirmasjonspengene de investerte i kryptovaluta er blitt til 1,6 milliarder kroner? Humordramaet «Krypto Kings» har premiere på TV 2 Play 10. februar.


Fra Krypto Kings. Foto: Kjetil C. Astrup/Patrick Katzmann/TV 2.

Barndomsvennene Lars og Asim er to ganske vanlige Kolbotn-fyrer i starten av 20-årene. Lars er vimsete og impulsiv uten noen særlige planer for livet, mens Asim er en gründertype med store drømmer. Plutselig blir omstendighetene deres snudd på hodet: De to oppdager nemlig på slump at komfpengene de investerte i kryptovaluta har steget i verdi - til 1,6 milliarder kroner!

Drømmen deres om raske penger er blitt til virkelighet. Endelig kan Lars og Asim kjøpe seg en gigantisk luksusvilla med oppvarmet basseng, hvor de flytter inn med Lars’ storebror Birger og kompisen Carl. De kan kjøpe Lamborghini til bestefar, leie yacht og privatfly, og arrangere svindyre fester. Mens Asim likevel forsøker å beholde bakkekontakten, går Lars «all in» og velter seg i den nyvunne rikdommen.

Etter en intens periode med fri pengeflyt og spinnvill guttastemning, begynner pengene å skape problemer. De to bestekompisene tvinges etter hvert til å ta en kikk i speilet: Hvem er de egentlig når millionene skrelles bort?

Lars har ikke klart å finne en retning i livet, og når pengene kommer trenger han ikke noen retning lenger. Tror han. Han lever på å være ubekymret, livsglad og impulsiv, og er livredd for å havne i hamsterhjulet. Han tror at penger vil gjøre ham lykkelig.

Asim er barndomsvennen til Lars, men til forskjell fra ham har Asim alltid vært ambisiøs og fremoverlent. Han har en drøm om å være gründer og gi verden små og store tekniske revolusjoner. Han har et ego som er større enn kroppen, og sliter med å ikke bli sett på som en liten jypling.

Birger er storebroren til Lars, og har statusen som storebrorrollen gir. Han lever i troen på at han er den neste Kygo, og for å opprettholde selvtilliten gjør han skylappene større og større. Når Lars får penger er det ikke bare lett for Birger å leve i skyggen av lillebroren, så han gjør alt han kan for å hevde seg og blir lett fornærma.

Carl har alltid slitt med utseendet: Han er så pen at ingen tar ham seriøst. Fordommene går hardt innpå ham. For å vise at han er et menneske med dybde har han lett for å ta i for hardt og bli en esoterisk filosof som ingen forstår. Carls logikk er ikke helt som de andres, men det er en logikk der.

I rollene som Lars og Asim finner vi Kasper Antonsen og Michael Teigen Rajaji. Nils Bendik Kvissel spiller Birger, mens rollen som Carl spilles av Johannes Gjessing. På rollelisten er også blant andre Henrik Holm, Hilde Skaar, Nasrin Khusrawi, Bruno Capodistrias, Arben Bala, Frode Winther, Christer Falck og Otto Jespersen.

«Krypto Kings» produseres av Feelgood Scene Film og TV, som blant annet står bak humorsuksesser som «Helt Perfekt», «Neste sommer», «Hvite Gutter», «Basic Bitch» og «Torsdag kveld fra Nydalen». Serieskapere og manusforfattere er Vegard Thomassen og Kim Atle Hansen. Med på manus har de også Ida Kiserud Lien, Hanna Seth Johnsen, Mattis Jevne og Morten Christensen. Produsenter er Kristine Abrahamsen og Thomas Giertsen (eksekutiv), mens Hallvar Witsø har regi.

Regissøren skryter av de fire hovedrolleinnehaverne: – Det var veldig hyggelig å lage denne serien, ikke minst på grunn av de fine guttene Kasper, Michael, Nils Bendik og Johannes. En firerbande med mye omsorg for hverandre, proffe på sett og fine for alle oss bak kamera å jobbe med. Tror faktisk de ville vært like lune typer selv om de ble milliardærer på ekte, sier Witsø.

TV 2 har som mål å bli best på humor, og ifølge TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, leverer «Krypto Kings» til gull i sjangeren.

– Humordrama er blant TV 2s viktigste innholdssatsinger, og med «Krypto Kings» tar vi enda et stort steg i riktig retning. Her har et humor-stjernelag av serieskapere, manusforfattere og produsenter laget et unikt og relevant humordrama med aktuell tematikk og en ung, talentfull cast. Denne serien er det bare å glede seg til, slår Haldorsen fast. «Krypto Kings» har premiere på TV 2 Play 10. februar.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse