Annonse


To uker med alpin-VM på Viaplay

06.02.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Mandag 6. februar braker det løs med VM i alpint i Frankrike. De neste to ukene skal både damene og herrene konkurrere i alle disipliner, og hele mesterskapet sendes reklamefritt på Viaplay.


Aleksander Aamodt Kilde Foto: Ritzau Scanpix, Viaplay

Fra 6. til 19. februar er det alpintfest på Viaplay og TV3. De beste utøverne er på plass i Frankrike, der herrene kjører i Courchevel og damene i Méribel.

For Viaplay-ekspert og tidligere VM-gullvinner Kjetil Jansrud sin del blir dette første VM på "sidelinjen", etter at han la opp etter fjorårssesongen.

- Jeg gleder meg vanvittig til VM. Det blir en opplevelse for meg å være til stede uten press, nerver og risiko, men med fokus på å formidle fantastiske idrettsprestasjoner til alle hjemme i Norge. Det skal jeg nyte til det fulle, og alle - meg selv inkludert - kan se frem til et VM hvor vi har medaljesjanser i mer eller mindre alle disipliner. Kanskje det mest spennende VM vi noen gang har hatt sett med norske øyne, sier Jansrud.

Jansrud er ikke den eneste Viaplay-eksperten med VM-gull. Kollega Kjetil André Aamodt er enig i at gullsjansene denne gangen er mange.

- På herresiden er Aleksander Aamodt Kilde favoritt til å ta gull i både utfor og super-g. I tillegg har Adrian Smiseth Sejersted vist bedre form den siste tiden, og kan på en god dag ta medalje i begge disipliner. I tekniske grener er Henrik Kristoffersen blant favorittene i storslalåm, men østerrikske Marco Odermatt blir vanskelig å hamle opp med. I tillegg blir det spennende å se om Lucas Braathen rekker slalåmrennet etter blindtarmoperasjonen. Gjør han det er han sammen med Kristoffersen pallkandidat. Vi har også gode utfordrere med blant annet Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen i de tekniske grenene. Kombinasjonen er også spennende, i og med at denne ikke kjøres så ofte. Her tror jeg Lie McGrath er blant utfordrerne til seieren, sier Aamodt.

- Blant damene er både Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie blant favorittene. Begge har vært på pallen denne sesongen, og Mowinckel har til og med en seier. De norske jentene er virkelig i form, og jeg tipper det blir medalje i super-g. I de tekniske grenene har flere av de norske vært innom topp ti-plasseringene denne sesongen, men det kan nok bli vanskelig med en medalje i slalåm eller storslalåm. I team-eventen er vi regjerende mestere, og her har vi også mulighet på seieren denne gangen. Det kommer litt an på hvem vi stiller med, men det er gode kanditater både blant damene og herrene.

Hele mesterskapet sendes reklamefritt på Viaplay, og på plass i Frankrike er Aamodt og Jansrud sammen med programleder Regine Anthonessen. Andreas Toft og Marius Arnesen kommenterer rennene.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse