Annonse


BBC slår sammen nordiske kanaler

14.02.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

BBC lanserer kanalen BBC Nordic. Samtidig legges BBC Brit og BBC Earth ned.


Fra 17. april vil BBC Nordic komme på norske TV-skjermer. Det samme skjer i Sverige og Danmark. Samtidig forsvinner de to BBC-kanaleen Earth og Brit, melder selskapet i en pressemelding.

Den nye kanalen Nordic vil samle innholdet fra Brit og Earth inn i en kanal og vil også erstatte dem i kanalmiksen hos TV-distributørene.

– Vi i BBC Studios ønsker å vise publikum i Norge at vi bryr oss om hva dere elsker å se på. Vi har fordypet oss i norske seervaner og håndplukket show som vi vet at publikum elsker, sammen med spennende nye tilskudd i underholdnings- og livsstilsområdet. Dette utvider innholdsmiksen vår og muligheten til å appellere til et bredere og mangfoldig publikum. Introduksjonen av BBC Nordic+ vil også bety at seerne har én BBC-merket destinasjon både på TV og on-demand, sier Arran Tindall, Senior Vice President Key Markets i BBC Studios i pressemeldingen.

Den dedikerte on-demand-tjenesten BBC Nordic + vil gjøre det mulig for seerne å dykke dypere inn i BBC-innholdet de liker fra BBC Nordic-kanalen og oppdage nye favoritter ved å trykke på en knapp. Nytt innhold er satt sammen rundt temaer som kunst og kultur, reiseliv, historie, dokumentarer og musikk.

Blant programmene som vil være tilgjengelige på BBC Nordic ved lansering er den nyeste serien fra den prisbelønte dokumentarskaperen Louis Theroux – Louis Theroux Interviews… Her ser vi Louis komme tett på Storbritannias største stjerner som sanger Rita Ora og skuespillerinne Dame Judi Dench.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse