Annonse


Allente lanserer streaming-dongel

28.02.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

TV-distributøren har lansert Allente Streaming Hub som skal være enkel å bruke, samt gir rask og enkel tilgang til både tv-kanaler og strømmetjenester, alt på ett og samme sted.


Den nordiske tv-distributøren Allente lanserer nå «Allente Streaming Hub», en Google TV streaming-dongel, med Chromecast built-in™ och Bluetooth. Allentes tv-app er forhåndsinstallert på enheten, på samme måte som en rekke andre strømmetjenester. Brukeren får tilgang til både lineære tv-kanaler og strømmetjenester via Allente Streaming Hub, som kommer med en fjernkontroll som gjør det lett å bla mellom kanaler og ha tilgang til annet strømmeinnhold. Ettersom fjernkontrollen er en stemmekontroll, så kan seerne også snakke til Google for å finne filmer, strømmeapper, spille musikk, kontrollere TV-en og mer – alt med stemmen sin.

«Allente Streaming Hub er den perfekte teknologien for de som ønsker rask og enkel tilgang til sitt tv-tilbud. Først og fremst tror vi at det kommer til å bli populært blant vår økende skare av strømmekunder, og blant de kundene som ønsker å legge til en tv-løsning til sin eksisterende løsning, eksempelvis på hytta», sier Mahmoud Mustapha, kommersiell direktør i Allente.

Allente er først ute i EMEA med å lansere en skreddersydd operatør-streaming-dongel med Google TV. En naturlig fortsettelse av samarbeidet med Google, hvor Allente også var blant de første til å integrere Google Common Broadcast Stack-teknologi i sin nye tv-boks, Allente 1, i 2021.

«Lanseringen av Allente Streaming Hub, og det faktum at vi er de første i EMEA-regionen med en skreddersydd operatør-streaming-dongel med Google TV, har blitt gjort mulig som følge av samarbeidet mellom Allente, Google og SEI Robotics. Det blir utrolig spennende å få kundenes tilbakemeldinger på Allente Streaming Hub, og se hvordan vi kan ta nye steg på reisen mot å bli enda mer kundesentriske», sier Jon Espen Nygård, teknologidirektør i Allente.

«Google TV sitt grensesnitt gir operatører tilgang til Googles beste praksis-løsninger, samtidig som det reduserer både operatørinvesteringer og tid til marked. Vi gratulerer Allente med å ha lansert sin nye Google TV enhet, som en av våre første operatørpartnere globalt», sier Amanda Short, direktør for Global TV Platform Partnerships, Google.

Det ble heller ikke funnet noen regelbrudd under kontroll med sendinger under fotball-VM på NRK og TV 2. Det ble kontrollert om reglene for viktige begivenheter ble fulgt, samt avbruddregler og regler for reklame på delt skjerm. I tillegg førte Medietilsynet tilsyn med sponseregler og universelle utformingsregler for direkteteksting.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse