Annonse

Eurosport satser på sykkel i Norge

02.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Discovery+ og Eurosport satser på sykkel i Norge og utlandet. Med smått og stort i tillegg til eksklusive ritt, sikres dekning gjennom hele sesongen.


Foto: Eurosport/ Warner Bros. Discovery

-Sykkel er en svært viktig rettighet for oss. Denne sesongen blir ekstra spennende, siden det norske laget UNO-X har etablert seg helt i toppen, og blant annet deltar i Tour de France, sier WBD-sportsdirektør Erling Finsrud.

Verdensmester på tempo, Tobias Foss skal ut i Vm-trøyen på åpningsdagen i Giro d’Italia, før sommeren byr på enda flere ritt med blant annet Tour de France Femmes. Her skal det norske laget UNO-X Pro Cycling team ut i ilden, og blir dermed første gang et nordisk sykkellag stiller i Tour de France for både menn og kvinner. Tour de France Femmes kjører i gang straks etter at mennene er ferdige. Discovery+ og Eurosport viser også Tour de France hele 75 minutter før konkurrenten. Mot slutten av sommeren er det klart for Tour of Scandinavia, som er det eneste etapperittet i Skandinavia med WorldTour-status.

Høsten er rigget for EM som holdes i Nederland, her skal mesterne kåres for junior, U23 og elite. I tilligg til EM landevei, inneholder høsten flere WorldTour ritt og runder av med Tour of Guangxi.

– I år arrangeres EM i slutten av september og selv om det kommer spennende ritt etter EM også, blir nok dette en slags sesongfinale for mange av topprytterne. Drenthe i Nederland er virkelig sykkelland og når vi samtidig kan ha forhåpninger om gode norske plasseringer, så blir dette garantert moro, sier kommentator Asbjørn Myhre.

De første rittene som sendes på Eurosport i denne sesongen er Strade Bianche, for både kvinner og menn 4. mars.

  • Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på - og RSS:

    Annonse