Annonse

Stenberg blir programredaktør i NMD

06.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

- Med en kapasitet som Vivi på laget er vi meget godt skodd for fremtiden, sier festivalsjef Guri Heftye i Nordiske Mediedager.


Vivi Stenberg. Foto: Trude Westby/NMD

Vivi Stenberg (49) kommer til NMD fra stillingen som Redaksjonssjef i NRK Underholdning. Hun har lang erfaring som journalist, vaktsjef og TV-produsent og har hatt mange ulike roller i NRK.

Som prosjektleder i Underholdning har hun blant annet produsert begge sesongene av UXA - Thomas Seltzers Amerika og har flere år bak seg som prosjektleder i Lindmo. Stenberg har både utviklet og prosjektledet nyskapningen Festen etter fasten, i tillegg til enkeltstående event-sendinger som Kvelden før kvelden, Spellemannprisen og Sommeråpent.

I NRK Kultur har hun vært vaktsjef for Nasjonalgalleriet og vært dokumentarfilmregissør. Hun har også jobbet i NRK P3, og i NRK Nyheter som vaktsjef for valgdekningen. Stenberg er utdannet journalist fra Arizona State University og har bodd og arbeidet som nyhetsjournalist i USA i ytterligere 4 år.

- Det føles nesten absurd å forlate «moderskipet» NRK og alle gode kolleger der etter så mange gode og kreative år, men dette var en drømmeutfordring jeg ikke klarte å si nei til, sier Stenberg i en pressemelding.

- Jeg har alltid hatt stort faglig utbytte av å delta på Nordiske Mediedager, og det å kunne bidra med å forme den møteplassen også inn i fremtiden, gleder jeg meg stort til! For en bransje som opplever så massiv konkurranse fra internasjonale aktører og plattformer, tror jeg at NMD kommer til å bli enda viktigere for nordiske journalister og innholdsskapere fremover.

- Vivi kommer med faglig tyngde, journalistisk teft, fantastisk bredde i kompetanse og erfaring - toppet med utpreget gjennomføringskraft, et internasjonalt kontaktnett og stort engasjement for fag og bransje. Jeg er godt, gammaldags kjempeglad for å få henne på laget, sier festivalsjef Guri Heftye.

- Mediedagene er påfyll til en bransje i konstant forandring og programutvikling er det aller viktigste vi driver med. Med Vivi som Programredaktør er vi meget godt skodd for fremtiden. Jeg gleder meg til å innlemme henne i NMD-familien, sier Heftye.

Stillingen som Programredaktør i Nordiske Mediedager er nyopprettet og Stenberg tiltrer stillingen før sommeren, opplyser festivalsjefen.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse