Annonse


Blir ny teknologidirektør i NRK

16.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Pål Nedregotten har takket ja til stillingen som direktør for teknologi og publikumsprodukter i NRK.


Pål Nedregotten. FOTO: IHNE PEDERSEN / AMEDIA

Han kommer fra stillingen som konserndirektør for data og teknologi i Amedia. Nedregotten har vært ansatt i mediekonsernet siden 2005, hvor han tidligere blant annet har vært innovasjonsdirektør, utviklingsredaktør og produktdirektør.

I Amedia har han blant annet hatt ansvaret for utviklingen av innloggingsløsningen aID og konsernets datastrategi, foruten å ha vært sentral i utviklingen av konsernets digitale abonnementsøkonomi. Nå venter nye arbeidsoppgaver i NRK.

– NRK er en av de viktigste samfunnsinstitusjonene i Norge, og ligger imponerende langt fremme i digital tjenesteutvikling. Dette må være blant Norges mest spennende teknologijobber, og jeg går til jobben med en stor porsjon respekt for hva den dyktige teknologiorganisasjon leverer, sier Pål Nedregotten, påtroppende teknologidirektør i NRK.

Nedregotten har utdannelse innen medievitenskap og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en Bachelor i Media Studies og journalistikk fra University of Westminster i London. Han har jobbet i skjæringspunktet mellom journalistikk og teknologisk utvikling siden 1994.

Den påtroppende teknologidirektøren var før han ble ansatt i Amedia sentral i utviklingen av flere av de tidligste redaksjonelle nettjenestene i Norge, foruten å ha erfaring som rådgiver og digital konsulent for norske medieselskaper.

– I Pål Nedregotten får NRK en både erfaren og innovativ leder. Pål er sterk strategisk og har en utpreget forståelse for samspillet mellom journalistikk og teknologi. Jeg gleder meg til å få ham på laget, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK.

Nedregotten tar over for Heidrun Reisæter, som gikk over til samme stilling i NAV i fjor høst. Det er ennå ikke avgjort når han skal tiltre, heter det i en pressemelding.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse