Annonse


The Last of Us til Nordiske Mediedager

20.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Den store mediekonferansen i Bergen begynner å få programmet på plass. I år kan du møte en av skaperne av tv-suksessen The Last of Us.


Foto: HBO Max

En serieversjon av et av tidenes beste dataspill? Hvordan er det mulig? Elsket av kritikere og fansen: HBO-serien The Last of Us har mesterlig vist at det går an. Og kanskje er det fordi det i bunnen av dataspillet fra 2013, ligger en grunngod historie.

Serieskaperne Craig Mazin (Chernobyl) og Neil Druckmann (Last of Us-video game) har skapt et dypt menneskelig drama som beveger seg langt forbi postapokalyptisk dommedag og zombier. Det er engasjerende karakterer, emosjonell dybde, spenning og masse action.

Til NMD kommer Timothy Good som har klippet hele serien. Timothy har bakgrunn som produsent, regissør og klipper og skal snakke om dette helt spesielle arbeidet, fra dataspill til tv-drama. Dette skriver Nordiske Mediedager i en pressemelding.

Om komplekse karakterer, dramaturgi, et fragmentert univers og om seriens eksistensielle temaer. Hvilke mange valg har Timothy og serieskaperne måttet ta for å omforme et actioneventyr av et dataspill til å bli en av årets desidert beste TV-serier?

Nordiske Mediedager foregår i Bergen 10 til 12. mai 2023. Nordiske Mediedager er Nordens største årlige mediefaglige konferanse og samler hvert år rundt 2000 deltakere fra hele spekteret av bransjen. Over 130 anerkjente foredragsholdere fra inn- og utland medvirker i rundt 60 fagsesjoner.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse