Annonse


På innsiden av norsk toppfotball

22.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

Fotballklubbene Jerv, Tromsø og Vålerenga åpner dørene for TV 2-seerne. I den nye dokumentarserien «Måljegerne» følger vi noen av Norges fremste fotballspillere på og utenfor banen.


Foto: Salto Film og Fjernsyn/TV 2

Samme dag som seriestart i Eliteserien – mandag 10. april – er det premiere på «Måljegerne». Her kommer vi tett på og helt inn på innsiden av toppfotballen i Norge – i garderoben, på klubbkontorene og privat hos flere av spillerprofilene. Vi får ta del i skuffelser og seiere gjennom en fartsfylt 2022-sesong i Vålerengas kvinnelag og herrelagene Tromsø og Jerv. De tre lagene gir helt ulike bilder av hverdagen i fotballen på toppnivå i Norge.

I Vålerenga møter vi en ambisiøs og sammensveiset spillergruppe. Kvinnefotballen i Norge er i medvind, og spillere som for kun få år siden tenkte at drømmen om å leve av å spille fotball var helt fjern, har nå fått drømmen oppfylt. Når vi møter dem i «Måljegerne», kjemper de om førsteplassen i Toppserien mot erkerivalen Brann – og målet er topp to for å være sikret Champions League-kvalifisering. Vi er også tett på når laget spiller det omdiskuterte sluttspillet i Toppserien, som ble boikottet av klubbens fans, Klanen.

– Jeg synes det er sykt stas å få muligheten til å være med på en sånn serie. Og jeg tror det blir kult å få et ufiltrert innblikk i en toppklubb på damesiden. Det blir en annen vinkling enn man har sett tidligere i serier om damefotball, der jeg håper fokuset går bort fra de «negative» sidene om lite tilskuere og penger, og heller viser hvor kult det kan være å spille toppfotball som jente og hvor langt vi er kommet i Vålerengas damelag. Så håper jeg selvfølgelig at det kan være med på å løfte kvinnefotballen og interessen rundt Toppserien og Vålerenga Damer, sier Olaug Tvedten, som er en av Vålerenga-spillerne vi følger i «Måljegerne». Andre Vålerenga-spillere som blir sentrale i serien er Guro Pettersen, Elise Thorsnes, Jalen Tompkins, Dejana «Decki» Stefanovic og Janni Thomsen.

I Tromsø ligger byens eliteseriestolthet i det nedre sjiktet av tabellen når vi møter dem. Klubben sliter med dårlig økonomi, og er avhengige av bedre resultater. Mot alle odds slår de Rosenborg på hjemmebane i høljregn – en av Eliteseriens tøffeste kamper i sesongen, og derfra snur ting for laget som til slutt ender på åttendeplass i Eliteserien 2022. Vi får også bli med på «Slaget om Nord-Norge», det intense og følelsesladde oppgjøret mot erkerivalen Bodø/Glimt, som virkelig gir et bilde av hva fotballen betyr for et lokalsamfunn.

– Det var en spennende erfaring å være med på serien. Jeg er spent på hvordan resultatet blir, men jeg er helt sikker på at dette blir en serie som kan være til interesse for veldig mange. Personlig kjenner jeg på litt nerver inn mot lanseringen, men heldigvis har gjengen bak kamera lovet å spille meg god, forteller Tromsø-spiller Jostein Gundersen. I Tromsø er også spillerne Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen og August Mikkelsen sentrale skikkelser i serien.

Grimstad-klubben Jerv rykket opp til Eliteserien før 2022-sesongen etter tidenes opprykksdrama, og lever gjennom sesongen med underdog-stempelet. Jerv er en ekte dugnadsklubb, hvor spillerne tar oppvasken og en rekke ildsjeler sørger for et sterkt samhold. Laget går på tap etter tap i løpet av sesongen, og mye handler om spillernes omstillingsevne og hvordan man fortsatt beholder håpet.

– Vi syntes det var både litt rart og moro at et kamerateam fulgte lille Jerv, men jeg håper og tror at klubben og vi på laget kommer godt ut av det når det begynner å gå på tv. Det er uansett kjempebra at det kommer en serie fra innsiden av norsk toppfotball. Jeg tror det vil være veldig spennende både for de veldig fotballinteresserte, men at det også vil være mye interessant for dem som ikke bryr seg så veldig om sporten i utgangspunktet, sier Jerv-spiller Iman Mafi, som gleder seg veldig til én spesiell episode: – Jeg hørte det var fullstendig kaos på kontoret på «deadline day», så det gleder jeg meg til å se, sier han lattermildt.

TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen, gleder seg til premiere. – «Måljegerne» er en godbit av en tv-serie, som passer perfekt nå når fotballen endelig begynner å rulle rundt omkring på norske fotballbaner igjen. Mange av oss har et forhold til fotballen på ett eller annet nivå, men livet på innsiden av toppklubbene og hverdagen som spiller på toppnivå er nok ukjent for de fleste. Vi er uhyre takknemlige for at fantastiske folk i Jerv, Tromsø og Vålerenga har åpnet dørene for oss og gjort det mulig å lage denne serien, og vi har stor tro på at «Måljegerne» vil fenge uavhengig av klubbtilhørighet og fotballinteresse, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

«Måljegerne» ser du på TV 2 Play og TV 2 Zebra fra 10. april.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse