Annonse


Her er årets påskekrim på NRK

31.03.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Nye mysterier skal løses. Du vil finne fire ulike krimserier i NRK TV denne påsken. Se de når du vil fra og med fredag 31. mars.


Selma Ibrahim, Aksel Lund Svindal, Else Kåss Furuseth, Johan Golden, Stian Thorbjørnsen og Arian Engebø er blant profilene du får se i «Superkrim». FOTO: GEIR EVENSEN / NRK

Hendelser ved vann fra tirsdag 4. april kl. 21.10 på NRK1

«Hendelser ved vann» er en svensk dramaserie basert på Kerstin Ekmans prisbelønte og internasjonalt suksessrike roman med samme navn.

En midtsommerkveld i 1973 er Annie og datteren Mia på vei til det isolerte Stjärnberg-kollektivet for å starte et nytt liv med kjæresten Dan. På veien finner Annie og Mia to turister i et telt, brutalt knivstukket i hjel gjennom teltduken.

Drapene forblir uløst, og nesten 20 år senere kaster teltdrapene fortsatt lange skygger over Svartvattnets innbyggere. Hva skjedde egentlig i den lille bygda midtsommerkvelden i 1973?

Nedgravde hemmeligheter (sesong 5) fra fredag 7. april kl. 21.40 på NRK 1

I denne sesongen av den kritikerroste krimserien har Sunny fått en ny sjef, Jessica. Hans tidligere overhode Cassie ble drept i en trafikkulykke i slutten av forrige sesong.

Når et avkuttet ben blir funnet i et nyrenovert hus blir Sunny og Jessica satt på saken. Forvirrende spørsmål dukker opp når det ser ut som et drap som kan dateres tilbake til 1930-tallet. Klarer de å finne ut av hva som har skjedd?

Shetland (sesong 6) fra lørdag 1. april kl. 21.20 på NRK1

Ny sesong av den kritikerroste serien basert på bøkene til Ann Cleeves. Vi følger etterforsker Jimmy Perez og hans kolleger når de løser kriminalsaker på Shetland.

I den sjette sesongen etterforsker Perez den mystiske forsvinningen til en sårbar ung mann, fra en nyinnflyttet familie på Shetland. Har det familien flyktet fra kommet tilbake for å hjemsøke dem?

Superkrim, 10 episoder på NRK TV fra lørdag 1. april

Det blir spenning og latter for hele familien med «Superkrim» gjennom hele påsken. I første episode presses Aksel Lund Svindal til å produsere strøm for NRK under en strømkrise i stedet for å være programleder for Mesternes mester, og da begynner virkelig intrigene.

Stian «Staysman» Thorbjørnsen blir overraskende nok Kork-dirigent i episoden «Orkester i flammer». Stian vil gjøre Kringkastingsorkestret mer folkelig og populært, noe som skaper frustrasjon og sjalusi hos den tidligere dirigenten Arild Erikstad. Han har nå blitt satt til å spille triangel.

I episoden «Terningkastet» går alt galt for Birger Vestmo når Selma, som har bakterie- og virusfobi, ikke vil være gjesteprogramleder i Filmpolitiet for kaste terningen til Birger. Hun synes terningen hans er skitten og ekkel, og ikke nok med det: Leo Ajkic avslører Birger som en juksemaker. Hvem snakker sant? Har du et øye for detaljer, så kan du være med å løse krimgåtene selv før du ser løsningen.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse