Annonse


Et unikt innblikk i livet til Liv Ullmann

08.05.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Viaplay gir seerne et unikt innblikk i livet til en av Skandinavias største filmstjerner og kulturpersonligheter med den nye dokumentarserien Liv Ullmann – A Road Less Travelled. Serien har premiere 21. mai.


Foto: Viaplay

I Viaplays nye dokumentarserie Liv Ullmann - A Road Less Travelled møter vi noen av Liv Ullmanns nærmeste samarbeidspartnere fra hennes mange tiår på film. Dette inkluderer store navn som Cate Blanchett, Jessica Chastain, John Lithgow, Jeremy Irons, Sam Waterston og Pernilla August. Serien utforsker Livs mangefasetterte liv og gir et unikt innblikk i hennes ekstraordinære internasjonale karriere som strekker seg over hele 62 år.

Historien til Ullmann forteller om et åpent og nysgjerrig menneske som omfavner muligheter og usikkerhet. Dokumentarserien utforsker hva det vil si å være kvinne i en mannsdominert verden, og hvordan man kan bruke stemmen sin uten å miste intergritet, humor eller venner.

– Det har gitt meg en enorm rikdom i livet mitt at jeg aldri har vært en stjerne, og at jeg aldri har hatt behov for å være en stjerne. Men jeg har vært i selskap med de mest utrolige mennesker. Vi forteller våre historier og hvordan vi knytter oss sammen, det er det det handler om, å være et menneske, sier Liv Ullmann selv i dokumentarserien.

Serien feirer en av Skandinavias største stjerner, som ifjor ble tildelt en Honorary Oscar, eller en æres-Oscar, for hennes mange bidrag til den internasjonale filmindustrien. Hun mottok prisen sammen med Hollywood-legender som Samuel L. Jackson, Danny Glover og Elaine May.

Produksjonen er akkurat den type historier strømmetjenesten Viaplay ønsker å løfte til et globalt publikum.

– Liv Ullmann har trollbundet mennesker over hele verden med et enestående talent foran og bak kamera, og et stort engasjement som aktivist. Vi er stolte av at vi nå har muligheten til å fortelle Livs unike historie, som passer perfekt i vår strategi om å bringe unike, nordiske fortellinger til et globalt publikum. Resultatet gjør at seerne blir kjent med både mennesket og filmkunstneren Liv Ullmann på en måte som aldri tidligere er blitt gjort, sier programsjef for Viaplay i Norge, Anine Johansen.

Regissør Dheeraj Akolkar ønsker gjennom samtaler og arkivmateriale å fortelle historien til Ullmann, om menneskene hun har møtt på sin vei, valgene som er tatt og hvilke veier som gjenstår å utforske når Ullmann nå er i 80-årene.

– Liv Ullmann sa ja til å medvirke i denne dokumentaren på bakgrunn av at hun har sett noen av Dheeraj Akolkars tidligere dokumentarfilmer som hun har stor respekt for. En film om Munch, en annen film om uretten som ble begått mot barn født under krigen med norsk mor og tysk far, og hun har selv medvirket i en av hans dokumentarfilmer om Ingmar Bergman, sier produsent Hege Christensen.

Dokumentarserien Liv Ullmann – A Road Less Travelled er regissert av Dheeraj Akolkar og produsert av Kaare Hersoug og Hege Christensen på Teddy TV, med Une Søreide som ansvarlig produsent for Viaplay. Globalt salg håndteres av Viaplay Content Distribution.

Liv Ullmann – A Road Less Travelled består av tre episoder og har premiere på Viaplay 21. mai. Alle episodene slippes samtidig, opplyser Viasat i en pressemelding.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse