Annonse


Henrik Fladseth lover drøy humor

11.05.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2-gruppen

Som en del av TV 2s humorsatsing hentes Henrik Fladseth (33) inn som ny profil. I høst er han klar med en egen humorserie på TV 2.


Henrik Fladseth. Foto: Nora Vinje/TV 2.

I serien møter vi komiker Henrik, som har innsett at det er blitt for mye reklame og reality de siste årene. Han ønsker å fremstå som mer kredibel.

Han får muligheten til å være skuespiller på Nationaltheatret og gi ut bok hos Gyldendal. Livet smiler, og nå kan han bevise at han hører hjemme blant kultureliten. Foran ham ligger en etterlengtet klassereise.

Det går selvfølgelig ikke helt etter planen. I et forsøk på humor under et nachspiel spolerer han for seg selv, og generasjon «woke» reagerer med sjokk, vantro og avsky.

Klassereisen får mildt sagt en bråbrems, og snart henger både bokutgivelsen, rollen på Nationaltheatret og samboerforholdet i en tynn tråd. Komikeren blir nødt til å kjempe for å renvaske sitt gode navn og rykte.

Inspirert av eget liv som komiker

Serien leker seg i krysningspunktet mellom fiksjon og virkelighet. Serieskaperne har brukt reelle personer og samtiden som utgangspunkt. Det utvikler seg til å bli en spinnvill fortelling om en komiker som finner seg selv midt i en gryende kansellering.

– Mye er hentet fra mitt eget liv. Litt privat, men ikke minst livet som komiker, og spesielt standup-miljøet. Så skal det sies at jeg ikke er blitt kansellertfør, da. Der har vi tatt oss friheter. Det blir drøy, upolert norsk humor på sitt beste, sier Fladseth.

Produsent i The Oslo Company, Alexander Holland Jensen, gleder seg til å produsere utfordrende humor til TV 2.

– Det at TV 2 tør å satse på en humorserie som tar for seg en så sensitiv tematikk, er modig. Vi gleder oss enormt til å vise Henrik Fladseth på sitt aller beste, i det som vil bli en annerledes serie, sier Jensen.

– Et viktig tilskudd til TV 2s humorsatsing

TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen ser frem til å få 33-åringen på plass.

– Henrik er et viktig tilskudd til TV 2s humorsatsing, så dette er utrolig stas. Vi gleder oss stort til å se resultatet av denne serien med inspirasjon fra hans eget liv i standup-miljøet i Norge, sier hun.

På rollelisten står kjente navn som Martha Leivestad, Jonis Josef, Frida Homlung, Lars Berrum, Steinar Klouman Hallert, Morten Ramm, Magnus Devold, Trine Wiggen, Martin Lepperød med flere.

Henrik roser serieskaperne og produksjonsselskapet The Oslo Company for samarbeidet.

– Det hadde ikke blitt en så interessant og morsom serie uten Øyvind Holtmon og Steinar Klouman Hallert, som hver dag leverer uvurderlig innsats i skriverommet og på regi. Produksjonsselskapet The Oslo Company og alle menneskene som har vært involvert må også ha en del av æren for dette, avslutter han.

Mer om TV2-gruppen - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse