Annonse


Hvordan det ble svenske tilstander

22.05.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Den nye thriller-serien Maffia skildrer Sverige på 90-tallet, og følger utviklingen fra et land med lite organisert kriminalitet, og frem til en nasjon preget av voldelige gjengkriger og skyteepisoder. Innspillingen er i gang i Stockholm.


Foto: Viaplay

Viaplay-serien utspiller seg i Sverige mellom 1991 og 1999, og da jugoslaviakrigene bryter ut på begynnelsen av 90-tallet. For å finansiere krigen blir den jugoslaviske stat avhengig av smugling, og på samme tid er Sveriges tobakkskatt rekordhøy. Det gjør det mulig for Radovan «Jakov» Jakovic (Peshang Rad) og bygge opp sin smuglervirksomhet.

På lovens side mistenker politikvinnen Gunn Philak (Katia Winter) at inntektene fra sigarettsmuliglingen kan bygge opp en sterk mafia i Sverige. Men hun kjemper ikke kun mot en stadig voksende kriminell virksomhet, men mot sine egne som ikke ser det hun ser.

– Jeg ble interessert i denne serien av flere grunner, både på grunn av spenningsmomentet men også fordi manuset er veldig bra. Fremfor alt så har jeg ventet på muligheten til å fylle rollen som politi, sier Katia Winter.

Peshang Rad forteller at grunnen til at han ble solgt var den perfekte balansen av hjerte og spenning i manuset.

– Mye av det som skjer i serien har også faktisk skjedd i Sverige på 90-tallet, noe som gir Maffia en ekstra nerve. Det å få muligheten til å portrettere en så kompleks karakter, gjennom en så episk historie er en drøm å spille, sier Peshang Rad.

Utover Katia Winter og Peshang Rad i hovedrollene finner vi en stjernespekket rolleliste med blant annet Helene Af Sandeberg, Linus Wahlgren, Jens Hultén og Christian Hillborg i fremtredende roller. Innspillingen er nå allerede i gang i Stockholm, melder Viaplay i en pressemelding.

– Maffia forteller en viktig del av Sveriges historie som berører landet i dag. Det er med andre ord en sterk historie fortalt av noen av Sveriges beste skuespillere, og jeg gleder meg stort til å følge den ambisiøse innspillingen videre, sier Camilla Rydbacken, SVP Scripted Content i Viaplay Group.

Viaplays serie Maffia vil bestå av seks episoder og produseres av Nexiko med Maria Nordenberg og ansvarlig produsent Lars Beckung. Mani Maserrat og Tomas Jonsgården har regi, og manus er skrevet av Axel Stjärna med Stefan Thunberg og Dennis Magnusson. Ansvarlig produsent i Viaplay Group er Oskar Arulf.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse