Annonse


Dramaserie om TV3-gründer Jan Stenbeck

24.05.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Diverse

Livet til den svenske forretningsmannen Jan Stenbeck skal skildres i en ny dramaserie som SVT ( Sveriges Television ) står bak, men de har hentet inn en nordmann til hovedrollen.


Jakob Oftebro - Foto: TV2

Jan Stenbeck er mest kjent for å ha grunnlagt flere medieselskaper på 1900-tallet. Blant annet sto han bak Sveriges første kommersielle TV-kanaler TV3 og ZTV, han grunnla også teleoperatøren Tele 2 og var sterkt involvert i oppstarten av radiokanalen P4 i Norge.

Nå skal hans liv skildres i en ny dramaserie som har fått navnet "Stenbeck". Den norske skuespilleren Jakob Oftebro er hentet inn for å spille hovedrollen og SVT planlegger å sende serien i 2025.

– Stenbeck handlar om en familj, men det handlar också om hela samhällets utveckling från 70-talet till idag, sier hoveddmanusforfatter Alex Haridi i en pressemelding.

Dramaserien vil følge Stenbeck fra 1977 til 1992, en periode der Jan Stenbeck tok over familieforetaket Kinnevik og utmanøvrerte sin søster Margaretha af Ugglas, skriver SVT.

Regissør blir Goran Kapetanovic, som er kjent med seriene ”Knutby” og ”Kalifat”. I en pressemelding skriver han at han håper å skape et sterkt følelsesmessig bånd mellom hovedrollen og publikum.

– Jag letar ständigt efter historier som kan berättas med energi, lust, sårbarhet och hunger. Jan Stenbecks livshistoria innehåller allt detta och mycket mer, sier Goran Kapetanovic.

I en melding på radionytt.no fra 20. august 2002 går det fram at Jan Stenbeck døde i Paris dagen før. Han ble 59 år gammel og døde av et hjerteinfarkt på vei til sykehus.

Mer om Diverse - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse