Annonse

Historien om nordisk elektronika

26.05.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK TV

Tiden er inne for å fortelle historien om den elektroniske musikken. Det er nemlig historien om nordisk dominans på verdens dansegolv.


Røyksopp. Foto: Stian Andersen/ NRK

De nordiske landene har dominert den elektroniske musikkscenen, både når det gjelder kredibilitet og kommersiell suksess.

Selv om deler av musikken gir lyd til strandfester i varmere strøk, er musikken ofte skapt under lange vintre rundt om i Norden. Hva er det med is og fjordlandskap som har gitt så fruktbar grobunn for denne typen musikk?

Dette er en reise som starter ved ravekulturen på 80-tallet, som var starten på en helt ny musikksjanger. Vi skal innom banebrytende techno og kommersielle suksesser som eurodance, trendsettende fjorddisco og møte superstjerner innen EDM.

I Ekstase får du høre hele den fantastiske historien fortalt av de største og viktigeste elektronika-stjernene i Norden. Blant annet Röyksopp, Cari Lekebusch, Adam Beyer, Darude, Jimi Tenor, Lindstrøm, Alexi Delano, Aqua, E-type, Icona Pop og mange mange andre.

Dokumentarserien som er på 6 episoder blir sluppet i NRKTV lørdag 17. juni. Den blir også sendt på NRK1 fra fredag 30. juni.

Mer om NRK TV - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse