Annonse


Bestselger-bok blir TV-serie

07.06.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

Det internasjonale thrillerdramaet Paradis City blir Viaplays neste storsatsning med skuespillerne Alexander Abdallah og Julia Ragnarsson i hovedrollene.


Foto: Viaplay

Viaplay i gang med serie basert på Jens Lapidus bestselgende bok «Paradis City». Innspillingen er allerede godt i gang i både Stockholm og Vilnius.

Serien tar utgangspunkt i Sverige i nær fremtid. En stadig eskalerende kriminalitet og segregering har ført til at det er bygget mur rundt de utsatte områdene og disse nærmiljøene holdes avskilt for å beskytte resten av samfunnet. Det største området er Järva, også kjent som Paradis City.

Når den populære innenriksministeren skal holde sin valgtale i Järva skjer det utenkelige: det oppstår opptøyer, skudd avfyres og hun blir bortført av maskerte menn. Dette fører til store opptøyer og sammenstøt, og en politisk krise er nært forestående.

Emir (Alexander Abdallah) var en gang en legendarisk MMA-fighter som nå risikerer livstid i fengsel. Fredrijka Falck (Julia Ragnarsson) er SÄPO-agenten som får det viktige oppdraget med å finne den kidnappende innenriksministeren. Hun gir Emir et ultimatum; om han vil se datteren sin igjen må han bli hennes infiltratør i Järva og bistå i jakten på den forsvunnede ministeren. ­­­­

– Det er utrolig gøy å være en del av dette prosjektet. Denne rollen skiller seg veldig ut fra tidligere roller jeg har spilt, noe som gjør det veldig spennende og utfordrende. Det kommer til å bli fysisk krevende, og Alexander Adallah er en fantastisk skuespiller som jeg ser fram til å spille mot, sier Julia Ragnarsson.

Serien består av seks episoder og er basert på Jens Lapidus bestselgende bok Paradis City som ble lansert i 2021. Jens Lapidus debuterte som forfatter med suksessboken Snabba Cash som ble en av 2000-tallets mest solgte og omtalte bøker.

– Boken Paradis City er et forsøk på fortelle en historie om vår tid. Jeg er glad for at den nå skal bli en tv-serie på Viaplay og jeg har stor glede i å være tett på manusprosessen og alle andre forberedelser. Mitt inntrykk er at Paradis City kommer til å bli en av de feteste svenske seriene i moderne tid, sier Jens Lapidus.

– Jeg er utrolig stolt over at vi har valgt å satse på det store thrillerdramaet Paradis City. Med denne serien fortsetter vi vår brede satsning på innhold fra noen av Sveriges fremste forfattere. Serien har sterkt internasjonalt potensiale og vi gleder oss til å vise frem sluttresultatet, sier Camilla Rydbacken, SVP Scripted Content i Viaplay Group.

Paradis City produseres av Strive Stories i samproduksjon med Viaplay og i samarbeid med Paprika Studios. Produsenter fra Strive Stories er Nicklas Wikström Nicastro (Snabba Cash) og Caroline Landerberg (mørkt hjerte) og eksekutiv produsent er Jens Lapidus. Fenar Ahmad er regissør og hovedforfatter er Björn Paqualin (Okkupasjonen). Episodeforfattere er Michaela Hamliton og Oliver Dixon. Eksekutiv produsent på Viaplay er Oskar Arulf.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse