Annonse


Langrennstjerner hentes til Viaplay

13.06.2023 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Viaplay Group

De har OL- og VM-medaljer i bøtter og spann. Nå styrker Viaplay Vinter langrennssatsingen med Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla og Hans Christer Holund som nye eksperter.


Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla/ Foto: Rune Bendiksen/Viaplay

Etter en suksessrik langrennssesong for det norske laget rettes nå blikket mot neste vinter, og det blir ikke akkurat mangel på kompetanse i langrennsstudio når Viaplay henter tre store stjerner som nye eksperter. Nå er «langrennsdronningen» Marit Bjørgen klar sammen med Maiken Caspersen Falla og Hans Christer Holund.

Bjørgen er den mestvinnende langrennsløperen i historien med utrolige 114 verdenscupseire, 8 OL-gull, 18 VM-gull og en haug med andre medaljer. Hun la opp som verdenscupløper i 2018, men hadde i etterkant et par sesonger der hun gikk langløp. Nå gleder hun seg til å følge langrennssporten i Viaplays vinterstudio.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg er veldig glad i sporten min, og jeg følger fortsatt godt med. Nå får jeg muligheten til å formidle idretten min og det ser jeg virkelig frem til. Selv er jeg nok både kritisk og positiv, og med bakgrunnen og kunnskapen jeg har er jeg klar til å formidle idretten min på en positiv måte, sier Bjørgen.

- Verdenscupen og Tour de Ski er sesongens høydepunkter, og vi får nok se de aller beste løperne i nesten alle renn, så det blir veldig spennende å følge med i hele vinter. For det norske damelaget blir det nok noen tøffe dueller mot de svenske jentene, sier hun.

Sprintstjernen Maiken Caspersen Falla la opp før fjorårssesongen etter 55 pallplasser i verdenscupen, fem VM-gull og individuelt OL-gull på sprinten i 2014 i Sochi. Hun gjestet Viaplay Vinter ved et par anledninger forrige sesong, og er nå endelig klar på fast basis.

- Det å kunne jobbe i Viaplay er en god mulighet til å formidle den langrennsgleden jeg har til alle TV-seerne, så jeg gleder meg veldig til vinteren. Jeg håper jeg kan vise fram sporten fra en ny side. Spesielt på sprint kan jeg bidra med kompetanse på løypene, siden jeg selv har gått i de aller fleste sprintløypene, sier Falla.

For Hans Christer Holund sin del er skiene akkurat lagt på hylla. Det er kun noen uker siden Lyn-løperen avslørte at karrieren var over. Holund har blant annet to individuelle VM-gull og to OL-medaljer å se tilbake på.

- Dette blir veldig spennende. Jeg elsker langrenn, og som TV-ekspert kan jeg fortsette å følge sporten tett. Som aktiv skiløper har jeg opparbeidet meg mye kunnskap om sporten, og det er denne kunnskapen jeg ønsker å dele med seerne. Spesielt gleder jeg meg veldig til å følge Tour de Ski, som jeg tror kommer til å bli et naturlig mål for mange i en sesong uten mesterskap. I tillegg blir det veldig spennende å følge verdenscupen når de endelig skal tilbake til Canmore i Canada. Canmore har en fantastisk natur og tøffe skiløyper. Her ligger alt til rette for mange spennende dueller, sier Holund.

Fra før har Viaplay også Niklas Dyrhaug med i langrennsteamet, og han blir også med videre. Sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, er strålende fornøyd med gjengen som skal formidle langrenn til TV-seerne i sesongen som kommer.

- Vi er superfornøyde med å knytte til oss en kruttsterk trio. CV-en til Marit er jo til å miste pusten av, og samlet så står denne gjengen for helt vilt med langrennskompetanse. Viaplay satser knallhardt videre på sport i tiden som kommer, og ønsker å gi seerne den beste og mest innsiktsfulle opplevelsen. Med denne nye langrenns-troikaen viser vi med handling hvor sterkt sport prioriteres hos oss, sier Oma.

Verdenscupen i langrenn begynner 24. november i Ruka i Finland.

Mer om Viaplay Group - Følg TVNytt.no på - og RSS:

Annonse